ZSC'62 en Brouwershaven positieve uitzonderingen

Algemeen

Op de eerste speeldag na de winterstop boekte een zeer gehavend ZSC'62 een minimale zege en pakte Brouwershaven stevig uit bij Chrislandia. De zes andere eilandelijke zaterdagploegen verloren. ZSC'62, de ploeg van trainer Jos Wesdorp, kon niet beschikken over zeven basisspelers. Met acht spelers uit het tweede en twee B-junioren werd SVD bestreden. Hoewel de ploeg uit Driewegen de rode lantaarndrager van de vierde klasse A in handen heeft, was het vanzelfsprekend onwennigheid troef bij het team uit Scharendijke. In de tweede helft was er vreugde en verdriet bij Barry Dorreman. Vreugde omdat hij de winnende goal maakte en verdriet omdat hij nogal pijnlijk op zijn schouder viel. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat er in ieder geval niets gebroken was. In Klundert had Brouwershaven veel minder moeite om het plaatselijke Chrislandia, een van de laagvliegers in de vierde klasse B, aan de kant te zetten: 1-5. De openingstreffer kwam van Clement van Splunder (foto). Hiermee gaf de voetballer zijn doelpunt en de zege van Brouwershaven extra cachet want het was zijn 75e in dienst van de bespeler van sportpark Onder de Molen.

[banner]

Voor Bruse Boys, Duiveland, SKNWK, DFS, Mevo en WIK'57 verliep de opening van de tweede competitiehellft veel minder florissant. Het Bruse elftal van coach verloor in de tweede klasse E op eigen veld met 2-3 van Arnemuiden. Het was de eerste nederlaag sinds 26 september 2009 toen ze met 3-5 van Wieldrecht, komend weekeinde de opponent van Bruse Boys, verloor. Verder raakte de ploeg de koppositie aan Zaamslag kwijt, dat Duiveland met 2-1 versloeg, en de broers Olaf en Mats Willemse vanwege een rode kaart. Een prent van die kleur was er voor SKNWK'er Robbert Padmos in de thuiswedstrijd tegen koploper VCK. Zijn rode kaart, vlak voor rust, bepaalde de partij in de tweede helft die met 0-0 begon. ,,De rode kaart was zeer onterecht. Het betekende de ommekeer", aldus oud-eerste elftalspeler Martijn Neele. De tweede eilandelijke formatie in de derde klasse A, DFS, moest eveneens drie goals incasseren en stelde er daar twee tegenover. Goals van Pieter de Munnik en Kevin Veerhoek brachten DFS nog wel op 2-1 maar daarna ging De Noormannen net als in het thuisduel (5-4) met de zege aan de haal.

Uitslagen Tweede klasse E: Bruse Boys-Arnemuiden 2-3 (Marco Ketting, Gerard Vogel) Zaamslag-Duiveland 2-1 (1-1 Ronald Zwager)

Derde klasse A: SKNWK-VCK 0-3 DFS-De Noormannen 2-3 (1-1 Pieter de Munnik, 2-1 Kevin Veerhoek)

Vierde klasse A: ZSC'62-SVD 1-0 (1-0 Barry Dorreman)

Vierde klasse B: Chrislandia-Brouwershaven 1-5 (0-1 Clement van Splunder, 0-2 Nicolai Vos, 1-3 Frank Kristelijn, 1-4 Jaouad Fertoute, 1-5 Nicolai Vos) ZPR'84-WIK'57 4-0 SPS-Mevo 5-1 (Sander de Vries)

Vrouwen Derde klasse: Zierikzee-Oostkapelle 2 5-1, vierde klasse: Veere-WIK'57/Brouwershaven 1-3, vijfde klasse: Bruse Boys 2-Koewacht 4-4, Wolfaartsdijk-Bruse Boys 7-0.

Meer nieuws