Haïti-actie Pontes in volle gang | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Haïti-actie Pontes in volle gang

De Haïti-actie van Pontes Pieter Zeeman heeft tijdens de Open Dag  5000 euro opgeleverd als de aanvulling van de school zelf en de regering wordt meegeteld.Leerlingen bakten wafels en verkochten taarten, koekjes en broodjes, die gesponsord waren door verschillende Zierikzeese winkels, zoals Bakkerij de Visser, de Stadsbakkerij, de HEMA, Mondragusto en de Golff. De uiteindelijke opbrengst overtrof hun verwachtingen: ze haalden €371,22 op.  [banner] De directie van Pontes Pieter Zeeman heeft besloten dit bedrag aan te vullen tot 2500 euro. Rector de heer J. Lommen verklaart trots te zijn op zijn leerlingen, die zich bewust zijn van de maatschappij waarvan ze deel uitmaken. Het bedrag van 2500 euro is donderdagavond overgemaakt naar Giro 555, zodat het ook nog eens door de regering verdubbeld zal worden tot 5000 euro.  De ingrediënten voor het wafelbeslag werden gesponsord door school, wafelijzers werden spontaan uitgeleend door medeleerlingen en docenten. Na middagprogramma van de Open Dag waren er twee enorme kommen beslag voor de wafels op. Ook alle 50 appelflappen die ze van de Stadsbakkerij hadden gekregen en alle 125 koekjes die Chantal Engels, Daphne Kramer en Marcel Verschoor uit K2a hadden gebakken waren verkocht. Omdat de leerlingen 's avonds ook drukte verwachtten, gingen ze de stad in en regelden ze drie dozen gebak en andere versnaperingen bij Bakkerij de Visser, ze kregen twee appelkruimeltaarten van de HEMA, een doos met koekjes bij de Mondragusto en broodjes bij de Golff.In week 4 zal er de gehele week tijdens de pauzes een plek zijn waar leerlingen informatie kunnen vinden over de aardbeving in Haïti en waar men een bijdrage kan leveren door geld te doneren in de collectebussen.  Op dit moment zijn de leerlingen druk bezig met het organiseren van '24 hours 4 Haïti', waarvan zeker is dat het doorgaat, alleen de datum is nog niet helemaal rond. Dit houdt in: Op donderdag  om 18.00 uur, start er een actie waarbij de deelnemers (leerlingen van school) 24 uur niets eten en alleen water, thee en/of andere drankjes tot zich nemen. De actie eindigt op vrijdag om 18.00 uur. De leerlingen moeten dan sponsoren zoeken, die hen daarvoor betalen. Ook worden er nog bedrijven gezocht, die de leerlingen hierbij willen helpen, door bijvoorbeeld een financiële bijdrage. Bedrijven kunnen zich aanmelden via Pontes Pieter Zeeman: 0111 – 415751. De opbrengst van deze acties komt geheel ten goede van Giro 555.

De Haïti-actie van Pontes Pieter Zeeman heeft tijdens de Open Dag  5000 euro opgeleverd als de aanvulling van de school zelf en de regering wordt meegeteld.Leerlingen bakten wafels en verkochten taarten, koekjes en broodjes, die gesponsord waren door verschillende Zierikzeese winkels, zoals Bakkerij de Visser, de Stadsbakkerij, de HEMA, Mondragusto en de Golff. De uiteindelijke opbrengst overtrof hun verwachtingen: ze haalden €371,22 op.  

banner

 De directie van Pontes Pieter Zeeman heeft besloten dit bedrag aan te vullen tot 2500 euro. Rector de heer J. Lommen verklaart trots te zijn op zijn leerlingen, die zich bewust zijn van de maatschappij waarvan ze deel uitmaken. Het bedrag van 2500 euro is donderdagavond overgemaakt naar Giro 555, zodat het ook nog eens door de regering verdubbeld zal worden tot 5000 euro.  De ingrediënten voor het wafelbeslag werden gesponsord door school, wafelijzers werden spontaan uitgeleend door medeleerlingen en docenten. Na middagprogramma van de Open Dag waren er twee enorme kommen beslag voor de wafels op. Ook alle 50 appelflappen die ze van de Stadsbakkerij hadden gekregen en alle 125 koekjes die Chantal Engels, Daphne Kramer en Marcel Verschoor uit K2a hadden gebakken waren verkocht. Omdat de leerlingen 's avonds ook drukte verwachtten, gingen ze de stad in en regelden ze drie dozen gebak en andere versnaperingen bij Bakkerij de Visser, ze kregen twee appelkruimeltaarten van de HEMA, een doos met koekjes bij de Mondragusto en broodjes bij de Golff.In week 4 zal er de gehele week tijdens de pauzes een plek zijn waar leerlingen informatie kunnen vinden over de aardbeving in Haïti en waar men een bijdrage kan leveren door geld te doneren in de collectebussen.  Op dit moment zijn de leerlingen druk bezig met het organiseren van '24 hours 4 Haïti', waarvan zeker is dat het doorgaat, alleen de datum is nog niet helemaal rond. Dit houdt in: Op donderdag  om 18.00 uur, start er een actie waarbij de deelnemers (leerlingen van school) 24 uur niets eten en alleen water, thee en/of andere drankjes tot zich nemen. De actie eindigt op vrijdag om 18.00 uur. De leerlingen moeten dan sponsoren zoeken, die hen daarvoor betalen. Ook worden er nog bedrijven gezocht, die de leerlingen hierbij willen helpen, door bijvoorbeeld een financiële bijdrage. Bedrijven kunnen zich aanmelden via Pontes Pieter Zeeman: 0111 – 415751. De opbrengst van deze acties komt geheel ten goede van Giro 555.