Huisartsen en specialisten in Ouwerkerk bijeen | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Huisartsen en specialisten in Ouwerkerk bijeen

Vandaag, donderdag, is de eerste ontmoetingsavond van huisartsen en verpleeghuisartsen uit de regio met medisch specialisten van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. De bijeenkomst vindt plaats in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Elkaar kennen is een basisvoorwaarde voor een goede samenwerking. En een goede samenwerking tussen huisartsen en specialisten is belangrijk voor de patiënt.  [banner]  Sinds een jaar is er structureel overleg tussen vertegenwoordigers van huisartsen-coöperaties uit de regio en vertegenwoordigers van de ziekenhuisspecialisten en het ziekenhuismanagement. Doelstelling is de onderlinge samenwerking voortdurend af te stemmen en te verbeteren. Voorbeelden van onderwerpen zijn het soepel aanvragen van onderzoeken door huisartsen, digitalisering, of telefonische bereikbaarheid. De wens was ook gelegenheid te creëren tot informeel contact en het introduceren van nieuwe huisartsen en specialisten. Ruim 180 huisartsen en specialisten wonen de bijeenkomst bij.  De avond wordt geopend door provinciebestuurder Van Heukelom. Het programma bestaat onder andere uit een nadere kennismaking met het Watersnoodmuseum en het afscheid nemen van vertrekkende in introduceren van nieuwe artsen en specialisten.

Vandaag, donderdag, is de eerste ontmoetingsavond van huisartsen en verpleeghuisartsen uit de regio met medisch specialisten van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. De bijeenkomst vindt plaats in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Elkaar kennen is een basisvoorwaarde voor een goede samenwerking. En een goede samenwerking tussen huisartsen en specialisten is belangrijk voor de patiënt.  

banner

  Sinds een jaar is er structureel overleg tussen vertegenwoordigers van huisartsen-coöperaties uit de regio en vertegenwoordigers van de ziekenhuisspecialisten en het ziekenhuismanagement. Doelstelling is de onderlinge samenwerking voortdurend af te stemmen en te verbeteren. Voorbeelden van onderwerpen zijn het soepel aanvragen van onderzoeken door huisartsen, digitalisering, of telefonische bereikbaarheid. De wens was ook gelegenheid te creëren tot informeel contact en het introduceren van nieuwe huisartsen en specialisten. Ruim 180 huisartsen en specialisten wonen de bijeenkomst bij.  De avond wordt geopend door provinciebestuurder Van Heukelom. Het programma bestaat onder andere uit een nadere kennismaking met het Watersnoodmuseum en het afscheid nemen van vertrekkende in introduceren van nieuwe artsen en specialisten.