Heijnen behaalt atletiekzilver en verbreekt oud Zeeuws record

Tijdens de nationale C-spelen, de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor veertien- en vijftienjarigen, heeft Delta Sport-atleet Noah Heijnen goed gepresteerd. Op de 60 meter vlak behaalde de veertienjarige Heijnen een zilveren medaille in een persoonlijke recordtijd van 7,55 seconden. Op de 60 meter horden kwam Heijnen ook verrassend in beeld; hij bereikte de halve finales in een mooie tijd van 9,21 seconden. Hij verbrak hiermee het zeventien jaar oude Zeeuws record dat sinds 1993 op naam stond van Jurgen de Lang (9,36 seconden). Zierikzeeënaar Edwin van Bemden bereikte eveneens de finale van de 60 meter vlak. De atleet, lid van het Goese AV’56, liep in de series en halve finale respectievelijk 7,71 en 7,66 seconden. In de finale raakte hij halverwege de strijd geblesseerd en eindigde op de achtste plaats. Persoonlijke records waren er ook voor Delta Sport-atleet Mirjam Berrevoets (kogelstoten:8,49 meter en de Zierikzeese Nadine de Rijke (kogelstoten: 8,68 meter).

[banner]

Op de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor twaalf- en dertienjarigen, de nationale D-spelen, heeft Pelle Gelderblom twee finales behaald. Gelderblom, lid van het Zierikzeese Delta Sport, kwam in de finale 60 meter horden op de vierde plaats over de finish. Hij liep een persoonlijke recordtijd van 12,07 seconden. De elfjarige Gelderblom bereikte ook de finale bij het kogelstoten; de drie kilo zware kogel stootte hij 6,87 meter: goed voor een zevende plaats.