Zierikzee kan zomaar als tweede de winterstop in

Op een dag vol afgelastingen deed Zierikzee uitstekende zaken in de derde klasse A. De rood-zwarten wonnen met 4-0 van MOC’17 en zagen zichzelf na afloop terug op de tweede plaats van de ranglijst. ,,We hebben nu 22 punten. Dat moet de rest nog maar zien te halen”, stelde Zierikzee-trainer Marco Groeneveld nuchter vast. De positie van runner up is vertekend vanwege de vele afgelastingen van deze en vorige weekeinde. De ‘tweede’ plaats kan volgende week meegenomen worden in de winterstop, maar dan moet er in Roosendaal wel gewonnen worden van Alliance. Thuis gebeurde dat 13 september ook, net als dat Zierikzee het openingsduel op 6 september van MOC’17 in Bergen op Zoom met 1-4 won. Op sportpark Den Hogen Blok slaagde Zierikzee er wederom in vier treffers tegen de Bergse ploeg te produceren. Vooropgesteld, de overwinning was verdiend. Echter, MOC’17 kreeg heus de gelegenheid een tegendoelpunt te maken al zat het scoreverloop de West-Brabanders enigszins tegen. De eerste van Zierikzee leek een nogal makkelijk gegeven strafschop. Zierikzee-aanvoerder Benjamin Verwest nam zijn verantwoordelijkheid en rondde koelbloedig af. Groeneveld: ,,Alles en iedereen erom heen vond het een penalty”. Na de strafschop in de tiende minuut controleerde de thuisploeg de wedstrijd redelijk tot goed. De enige keer dat Zierikzee echt in gevaar kwam, was toen doelman Stefan Smalheer een bal pas in tweede instantie klemvast had.

[banner]

Aan de kant zat Groeneveld het eerste kwartier na rust niet bepaald op zijn gemak. ,,Toen was het alles hens aan dek en stond het verkeerd. We hadden voor rust al de 2-0 moeten maken. Maar eerlijk is eerlijk, de kans op 1-1 was groter dan de 2-0”, sprak Groeneveld. Toen niet de 1-1 maar de 2-0 – al dan niet buitenspel – viel, viel het doek voor MOC’17. Leon Sinke gooide het duel met de derde goal helemaal in het slot en het slotakkoord was de mooiste aanval van de middag. Invaller Barry van der Stel werd op tijd de diepte in gestuurd. Zijn voorzet vanaf rechts werd vervolgens in één keer binnen getrapt door Frank van der Helm. Zierikzee-MOC'17 4-0 - 1-0 Benjamin Verwest (pemalty), 2-0 Martijn van Grunsven, 3-0 Leon Sinke, 4-0 Frank van der Helm