Floor IQ verovert markt van vloerfreesmachines

Algemeen

Sylvia van Baardewijk in haar element in bouwwereld Ze geeft meteen toe dat haar eerste kennismaking met ‘de branche’ best spannend was, maar inmiddels voelt Sylvia van Baardewijk uit Burgh-Haamstede zich als een vis in het water. Vorig jaar startte ze haar bedrijf Floor IQ, gespecialiseerd in staande vloerfreesmachines en aanverwante (kleinere) machines. En nu wordt er zelfs al (voorzichtig) zaken gedaan met landen als België, Duitsland en Italië.

Na een carrière bij de bank stapte ze enkele jaren uit het arbeidsproces om zich volledig op de opvoeding van haar jonge kinderen te storten. Maar die gaan inmiddels naar school en dat op het moment, dat vanuit Tilburg de vraag kwam om freesmachines aan de man te brengen. Dat contact kwam van Marcel Louwer; een bekende van Sylvia en haar man John.

,,Het was best spannend om voor het eerst op pad te gaan. Maar ik merkte al snel dat het klikte. Ik voel me inmiddels erg thuis in die wereld. En de afnemers accepteren mij ook als vrouw.”

Louwer is gespecialiseerd in het zelf ontwikkelen van freesmachines, die worden ingezet voor de aanleg van vloerverwarming. Louwer ontwikkelde na een vraag vanuit de markt een staande machine, die een einde maakt aan het zware freeswerk waarbij de gebruiker hele dagen op de knieën moet.

,,Met de staande vloerfreesmachine kan het werk staand gedaan worden. Dat is veel prettiger werken en gaat ook veel sneller”, legt Sylvia van Baardewijk uit. Een simpel rekensommetje leert dat voor tien vierkante meter vloerverwarming al negentig strekkende meters gefreesd moeten worden. Een tijdrovende en zware klus. Floor IQ heeft daar dus iets op gevonden. Inmiddels is er ook een zelfrijdende variant ontwikkeld, die het werk nog prettiger maakt.

,,De machines worden vooral geleverd aan de bedrijven, die regelmatig vloerverwarming aanleggen. Ik probeer dan alles te leveren wat er bij die werkzaamheden nodig is.” Dus niet alleen de machines, maar ook de diamanten slijpers en andere toebehoren. Via de website www.flooriq.nl is het volledige assortiment te vinden, zoals bijvoorbeeld ook de betonzaagmachines.

Meer nieuws