Zierikzee vertrekt met punt uit Bergen op Zoom

Zierikzee heeft zondag onder stormachtige omstandigheden met 3-3 gelijkgespeeld tegen Dosko.  De ploeg van trainer Marco Groeneveld begon 'niet echt sterk' aan het duel op het kunstgrasveld van de Bergse opponent. Na twintig minuten keek Zierikzee tegen een 2-0-achterstand aan. ,,Dan wordt het een lastige wedstrijd", aldus de Goese coach. Ingmar Quist bracht zijn team voor rust weer terug in de wedstrijd door vanaf veertig meter - windje mee en goed geraakt - de Dosko-doelman te verrassen. Op slag van van rust kreeg Frank van der Helm een goede kans op de gelijkmaker, die na rust wel viel. Groeneveld: ,,We gingen zoals vorige week opportunistisch spelen". Die speelwijze had succes met eerst een goal van good old Patrick Roggeband en snel erna een doelpunt van Van der Helm. Toen Dosko met tien man verder moest, leek de zege in Bergen op Zoom slechts een kwestie van tijd. Echter, uit het niets viel de 3-3 en daar kon Groeneveld wel vrede mee hebben. Rood was er nog wel voor aanvoerder Verwest. Groeneveld: ,,Hij wilde een opstootje tussen een Dosko-speler en Martijn van Grunsven sussen, maar de scheidsrechter had andere dingen van hem gezien. Het leek mij een onbenullige rode kaart". Door die prent mist Verwest volgende week de ontmoeting tegen HVV'24. Dosko-Zierikzee 3-3 (2-1 Ingmar Quist, 2-2 Patrick Roggeband, 2-3 Frank van der Helm)