Delta Sport verslaat eindelijk angstgegner

Delta Sport heeft zondagmiddag de lastige uitwedstrijd tegen PSV Handbal 2 met 21-24 gewonnen.De winst in Eindhoven was een overwinning in een overwinning en dus weer een stapje richting het kampioenschap in de eerste klasse. PSV Handbal 2 ontpopte zich de laatste jaren tot een angstgegner voor het eerste mannenteam van de Zierikzeese handbalclub. Zowel uit als thuis slaagde Delta Sport er niet in van de tweede Eindhovense keuze te winnen. Die negatieve spiraal heeft Delta Sport nu doorbroken, met als resultaat dat de ploeg nu alleen koploper is omdat de andere lijstaanvoerder, Habo'95, dit weekeinde niet in actie hoefde te komen. In de jongste confrontatie wisselden PSV Handbal 2 en Delta Sport elkaar in de eerste helft af wat scoren betreft. De thuisploeg kwam met 8-4 voor, waarna Delta Sport zevenmaal op rij scoorde. Vervolgens doelpuntte alleen PSV Handbal 2 nog waardoor de rust met 12-11 werd bereikt. Na de pauze had Delta Sport steeds een kleine marge voorsprong en zag ze de Eindhovenaren nog eenmaal langs zich komen: 19-18. Hierna sloeg Delta Sport een beslissend gaatje en gaf het de winst niet meer uit handen.

[banner]

Scores Delta Sport: Guido de Graaf 11, Kenneth Mellaart, Thijs de Vos, Bob van Lint 2, Jimmy Niemans 2, Martijn Giltay, Stefan de Oude 1.