Derde competitienederlaag op rij Duiveland

Algemeen

Duiveland heeft 'het' even niet meer. Tegen het Dordtse Wieldrecht, de opponent in de nacompetitie van het seizoen 2008/2009, leed het Oosterlandse elftal van coach Henk Schouten een verpletterende 7-1-nederlaag. Het verlies in Dordrecht was alweer het derde op rij na Arnemuiden (0-3) en Bruse Boys (4-1). De laatste competitiezege van Duiveland dateert van 10 oktober toen ze met 3-4 in en tegen Veere won. Als gevolg van de derde nederlaag is Duiveland inmiddels gezakt naar de zesde plaats in de tweede klasse E, vier punten minder dan Bruse Boys, de nummer twee op de ranglijst, en zeven punten minder dan koploper Zaamslag.  ,,Ik geloof dat het na een kwartier al 5-0 stond, dat is kwalijk", reageerde Schouten op Radio Schouwen-Duiveland. ,,We krijgen de laatste wedstrijden veel tegendoelpunten te verwerken en het vervelende is, dat de zaken waar wij de laatste tijd flink en goed op hebben getraind op zaterdag helemaal niet terug te zien zijn. Voor aanvang van de wedstrijd heb ik de jongens nog toegesproken en gezegd dat als er werklust getoond wordt, het resultaat vanzelf komt. Als je dan binnen vijftien minuten vier of vijf doelpunten om de oren krijgt, dan kun je niet spreken van werklust." Een trapje lager in de derde klasse A lichtte DFS medekoploper AZVV pootje. Een van de doelpuntenmakers heette - daar is-ie weer - Pieter de Munnik. De andere lijstaanvoerder, VCK, won wel en derhalve blijft het gat van DFS met de koppositie vijf punten. In dezelfde afdeling was er voor de tweede eilandelijke formatie, SKNWK, geen succes op Zeeuws-Vlaamse bodem. Spui diende de Nieuwerkerkers alweer de achtste nederlaag van het seizoen 2009/2010 toe.

Uitslagen Tweede klasse E: Wieldrecht-Duiveland 7-1

Derde klasse A: AZVV-DFS 1-2 (0-1 Pieter de Munnik, 0-2 Jeroen Grefkens) Spui-SKNWK 2-1 (2-1 George van Heukelom)

Vierde klasse A: Bevelanders-ZSC'62 3-1 (2-1 Robin Provoost)

Vierde klasse B: Brouwershaven-Waarde 2-1 (1-0 Clement van Splunder, 2-1 Lars Johansen) Mevo-Stavenisse 6-0 (1-0 en 2-0 Thomas Vos, 3-0 Michiel Tamerus, 4-0 en 5-0 Jan-Thijs Berrevoets, 6-0 Thomas Vos)

Vrouwen Derde klasse: Sparta'30-Zierikzee 1-4, vijfde klasse: Noad'67-Bruse Boys 6-2, Bruse Boys 2-Dauwendaele 2-1, Nieuwland-ZSC'62 2-3.

Meer nieuws