Onnodige nederlaag HSD tegen Made

De hockeymannen van HSD zijn in hun jongste competitiewedstrijd tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De wedstrijd werd in een uitermate terleurstellend kwartier in de tweede helft waarin het team compleet de draad kwijt was, uit handen gegeven. De eerste helft was op een paar speldenprikjes van Made na volledig voor HSD. Vanaf minuut één werd er door HSD veel druk op de bal gezet en dit resulteerde in een hand vol kansen voor HSD. Zoals al vaker dit seizoen ontbrak het HSD aan het afwerken van deze kansen. Volledig onverwachts en tegen de verhouding in werkte Made een strafcorner binnen in de laatste seconden van de eerste helft. Na vijf minuten in de tweede helft stond het al 1-1. Arjan Wolters pushte een strafbal onhoudbaar binnen. HSD ging onverminderd door en kwam kort na de gelijkmaker ook op voorsprong: Brian van Geer sloeg de bal bijna vanaf de achterlijn mooi binnen via de binnenkant van de paal. De verdiende voorsprong zorgde echter niet voor de nodige rust: een scoop vanaf de afslag van Made werd slecht verwerkt door de verdediging van HSD en binnen tien seconden stond het 2-2. De zwaarbevochten voorsprong was weer teniet gedaan.

[banner]

Het werd zelfs nog erger voor HSD. De linkerspits van Made kreeg de bal mee uit de kluts en sloeg de bal via de handschoen van de keeper tergend langzaam over de lijn. HSD kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker maar het verzet was definitief gebroken toen een goed uitgespeelde counter van Made over rechts werd ingeslagen door de spits van Made: 2-4. Made liep zelfs nog verder uit naar 2-5 in de slotfase. Patrick Landman maakte de score nog iets dragelijker voor HSD door een backhand shot prachtig hoog in de korte hoek te slaan.