SKNWK stelt voor zoveelste keer teleur

Algemeen

Wie had voorspeld dat SKNWK op 24 oktober als nummer elf van de derde klasse A tegen de rode lantaarndrager had moeten voetballen, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch is het zo. Het Nieuwerkerkse efltal heeft dat te 'danken' aan een zeer slechte competitiestart waarin na zes wedstrijden alleen en op sensationele wijze gewonnen werd van AZVV. De overige vijf, inclusief de 2-0-nederlaag van zaterdagmiddag in en tegen Yerseke, gingen verloren. Trainer Gerjo Prins bleef na afloop van het duel op Zuid-Beveland in het ongewisse waarom SKNWK maar weer eens een wedstrijd verloor. Een vraag of SKNWK enig moment in de wedstrijd is geweest, kon de Brabantse oefenmeester niet met 'ja' beantwoorden. Dat was mede te wijten aan de vroege treffer van de thuisploeg rond de tiende minuut. Een 'ja' volgde wel op een andere vraag: was het duel met stereotyp voor het seizoen van SKNWK tot nu toe? Prins bekende verder 'geschrokken' te zijn van het tactisch inzicht binnen zijn elftal. Hij illustreerde dat naar aanleiding van die vroege, eerste goal van Yerseke. Twee SKNWK'ers gingen een duel aan met een speler van Yerseke waar een SKNWK'er voldoende was geweest. Na de 1-0 van de thuisploeg leek SKNWK nauwelijks te zijn wakker geschud en Yerseke hield op basis van inzet en wedstrijdmentaliteit stand. In de tweede helft voetbalde SKNWK wel wat beter dan Yerseke, maar bleef de thuisploeg op een goede manier bikkelen. Het team van Prins kreeg een paar mogelijkheden maar Yerseke gooide de partij na een uur spelen al redelijk in het slot door de score te verdubbelen. Daarna mocht SKNWK in haar handen knijpen dat Yerseke niet nog vaker scoorde.

[banner]

Met doelpunten maken had Pieter de Munnik, terug bij DFS na twee duels afwezig te zijn geweest, geen probleem in en tegen Kapelle. Met vier goals verzorgde de aanvallend ingestelde middenvelder honderd procent van de productie. Na zeven duels in de derde klasse A staat de ploeg uit Burgh-Haamstede vijfde met elf punten, vijf minder dan de koplopers VCK en Noormannen en acht meer dan SKNWK. Na zeven wedstrijden in de tweede klasse E staat Bruse Boys aan de positieve kant van de score. De 0-1-overwinning in en tegen Serooskerke was de vierde zege van dit seizoen tegenover drie nederlagen. George Geluk werd de matchwinnaar al had hij het Bruse Boys stukken makkelijker kunnen maken door nog tweemaal te moeten scoren. Door de magere maar terechte zege staan de Bruenaren op drie punten van de topdrie, een klassering die aan het einde van het seizoen recht geeft op directe promotie naar de eerste klasse vanwege de invoering van de Topklasse. De achtste partij van Bruse Boys is over twee weken: thuis tegen koploper Duiveland dat zaterdag ternauwernood gelijkspeelde tegen Dauwendaele. Voor het Duivelandse treffen kan trainer Ronald van Oeveren beschikken over een complete selectie.

Uitslagen Tweede klasse E: Serooskerke-Bruse Boys 0-1 (George Geluk) Duiveland-Dauwendaele 2-2 (1-1 Dennie le Comte, 2-2 Leen IJzelenberg)

Derde klasse A: Kapelle-DFS 2-4 (Pieter de Munnik 4) Yerseke-SKNWK 2-0

Vierde klasse A: ZSC'62-Apollo'69 6-2 (1-0 Martin van der Schee, 2-0, 3-1 en 4-2 Don van Vliet, 5-2 en 6-2 Robin Provoost)

Vierde klasse B: Brouwershaven-FSV 0-2 Vrederust-Mevo 1-3 (1-1 en 1-2 Thomas Vos, 1-3 Ricky Janse) Waarde-WIK 5-1 (Maurice de Vlieger)

Vrouwen Derde klasse: Everstein-Zierikzee 0-7. Vierde klasse: WIK'57/Brouwershaven-Veere 6-1. Vijfde klasse: ZSC'62-Smerdiek 3 4-2, Wolfaartsdijk-Bruse Boys 2 4-1.

Meer nieuws