Koster leidt met Club Brugge na winst in topper

Het Club Brugge van Adrie Koster is na de tiende speeldag de nieuwe koploper in de Belgische eredivisie geworden. De club van de geboren en getogen Zierikzeeenaar dankt de koppositie aan de 4-2-overwinning in de topper tegen Anderlecht. Koster en Club Brugge leiden nu met 21 punten, gevolgd door Anderlecht en Standard Luik die beiden een punt minder hebben. Club Brugge heeft tot nu toe ook de meeste goals (23) gemaakt.

[banner]

Koster, in een reactie op de website van Club Brugge, zei na afloop het volgende over de wedstrijd: ,,Deze club snakte naar een zege in een topper, dat hebben ze nu gekregen. Vandaag hebben we een goeie match neergezet. De overwinning is dan ook meer dan terecht. Beide ploegen verkeerden in dezelfde situatie: we speelden beide donderdag Europees en hadden een aantal gekwetsten. In het begin was het dan ook aftasten. Na deze beginfase heeft Club resoluut het initiatief genomen met de logische 1-0 tot gevolg. Jammer dat Anderlecht dan op een stilstaande fase direct gelijk maakt. Ik had mijn spelers vooraf gewaarschuwd dat de Brusselaars bij spelhervattingen gevaarlijk waren. Toch konden we nog vóór de rust met twee extra doelpunten het laken naar ons toetrekken. Ik heb wel van twee dingen spijt: dat we de geboden kansen in de tweede helft - zeker na de numerieke meerderheid - niet beter hebben kunnen uitbuiten en dat we die tweede tegengoal nog slikten".