Ouwerkerker Van der Maas scoort a la Vlaar

Het kon niet op voor Ouwerkerk op de vierde speeldag van de vijfde klasse B won het elftal met 7-2 van Volharding met onder andere een weergaloos doelpunt. John Hage, begeleider van Ouwerkerk op wedstrijddagen, was zeer in zijn nopjes met de zege en de zevenklapper. ,,Het was echt verdiende, alles viel op zijn plaats. Al moet ik eerlijk toegeven dat Volharding geen wereldteam is." Hoe dan ook, Ouwerkerk stond al na vijf minuten op voorsprong en dat gaf de spelers het nodige zelfvertrouwen om er een mooie middag van te maken. De zonnige zondag kreeg extra cachet met een wereldgoal van Erwin van der Maas, die heel veel weg had van het doelpunt dat Feyenoorder Ron Vlaar afgelopen donderdag tegen Harkemase Boys maakte. Van der Maas zag de Volharding-keeper te ver uit zijn doel staan en verschalkte hem vanaf zo'n zestig meter. Renesse had aan een treffer voldoende om drie punten bij te tekenen. John Berrevoets maakte in de negentigste minuut de enige en winnende treffer voor Renesse dat volgende week tegen Ouwerkerk speelt. Minder goed verging het DZC'09 tegen Kwadendamme dat goed met haar kansen omsprong. DZC'09 had tegen Kwadendamme weer een andere man op goal staan. Na Jeffrey Waleboer, de beoogde keeper van DCZ'09-trainer Richard van Baalen, in de voorbereiding, Tim Bakker in het openingsduel en Leon Kloet op de tweede en derde speeldag, keepte tegen Kwadendamme Ronald Viergever. Van Baalen: ,,Ik moet elke week kijken wie wil en kan keepen".

Uitslagen Vijfde klasse B: DZC-Kwadendamme 1-4 (1-3 Karst van der Linde) Ouwerkerk-Volharding 7-2 (1-0 Kees Visser, 2-0 Barry Manni, 3-0 en 4-0 Erwin van der Maas, 5-0 e.d., 6-1 Barry Manni, 7-2 Sebastiaan de Vrieze)  Renesse-Vosmeer 1-0  (1-0 John Berrevoets)