Zuur verlies Zierikzee tegen 'kampioenskandidaat'

Verloor Zierikzee vorige week meer dan terecht, tegen Aardenburg werd er zondag zeer zuur verloren nadat de winst voor het grijpen lag. Zierikzee-trainer Marco Groeneveld kon zijn elftal weinig verwijten na de 4-3-nederlaag die pas in de ultieme slotfase tot stand kwam. ,,Pech tegen een kampioenskandidaat", vatte de Goese oefenmeester het verlies in een paar woorden samen. Groeneveld had voor het treffen veel nadruk gelegd op de Zierikzeese defensie waardoor het aanvallend niet alles kon brengen. Het bleek voor de wedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen de juiste tactiek. In de tweede helft kwam Zierikzee tot tweemaal toe op voorsprong. Zeker toen Leon Sinke zijn ploeg in de 86e minuut op 2-3 bracht, leek de winst slechts een kwestie van tijd. Aardenburg dacht er anders over en sloeg in de 90e en 93e minuut toe: 4-3. Derde klasse A: Aardenburg-Zierikzee 4-3 (1-1 Elmar Verhage, 1-2 Frank van der Helm, 2-3 Leon Sinke)