Bruse Boys houdt lang stand met negen man

Heel even was er de hoop bij Bruse Boys dat ze met negen man een zwaar bevochten gelijkspel uit het vuur kon slepen, maar in de slotfase moest het elftal alsnog het hoofd buigen.In de met 3-5 verloren wedstrijd tegen Wieldrecht was de scheidsrechter niet bepaald op de hand van de scheidsrechter, aldus Bruse Boys-trainer Ronald van Oeveren. Zowel Emiel Dorst als Marco Ketting mochten met tweemaal geel vertrekken. Niettemin slaagde Bruse Boys er in met negen man een 1-3-achterstand gelijk te trekken door twee goals van Mats Willemse. Pas in negentigste minuut brak Bruse Boys waarna Wieldrecht diep in blessuretijd de 3-5 maakte. Na afloop kreeg ook Johan Vroegindeweij rood. Duiveland, dat net als Bruse Boys uitkomt in de tweede klasse E, vloerde in Halsteren VVC'68 met 1-5. Op doelsaldo leidt het Oosterlandse elftal op de ranglijst, Wieldrecht en Zaamslag hebben evenveel punten. Een trapje lager, de derde klasse A, toonde SKNWK karakter tegen koploper AZVV. Een 0-2-achterstand werd pas vanaf de 86e minuut teniet gedaan en omgezet in een 3-2-zege, de eerste van het seizoen. Een knappe overwinning, ook al omdat de Nieuwerkerkse voetballers bij een 0-1-achterstand in de persoon van Robbert Padmos een strafschop miste.

Uitslagen Tweede klasse E: VVC'68-Duiveland 1-5 (0-1 Dennie le Comte, 0-2 Barry Steenpoorte, 0-3 Ronald Zwager, 1-4 Dennie le Comte, 1-5 Marcel de Bruine) Bruse Boys-Wieldrecht 3-5 (1-2 George Geluk, 2-3 en 3-3 Mats Willemse)

Derde klasse A: DFS-Kruiningen 3-2 (1-0 Pieter de Munik, 2-2 Lennart Padmos, 3-2 Vincent Bakker) SKNWK-AZVV 3-2 (1-2 Sander Uijl, 2-2 en 3-2 Wesley Goud)

Vierde klasse A: ZSC'62-MZVC 2-2 (1-2 Martin van der Schee, 2-2 Kenneth Post)

Vierde klasse B: ZPR-Brouwershaven 1-2 (1-1 Clement van Splunder, 1-2 George Barnes) Smerdiek-Mevo 4-5 (1-1 Thomas Vos, 1-2 Michiel Tamerus, 2-3 Jan-Thijs Berrevoets, 3-4 Ricky Janse, 3-5 Thomas Vos) WIK'57-FSV 2-4 (1-3 Marco Ganzeman, 2-4 Jeffrey van Kooten)

Vrouwen Derde klasse: Zierikzee-Tricht 0-1 Vijfde klasse: Bruse Boys-Nieuwdorp 3-1, Nieuwland-Bruse Boys 2 7-3.