Miljoenen varens Vitro Plus vinden weg naar Ikeawinkels

Algemeen

Wie een bezoek brengt aan één van de vestigingen van Ikea kan daar kennismaken met de varens van Vitro Plus uit Burgh-Haamstede. Het bedrijf levert Ikea via een kweker de komende jaren miljoenen planten.

Vitro Plus-directeur J. Bijl is erg blij met de opdracht. Volgens hem is Ikea altijd op zoek naar vernieuwende producten en meent die in de varenfamilie van Vitro Plus te hebben gevonden. ,,Het heeft te maken met de tijdsgeest. Men is zich bewuster van het klimaat.”

Bij Vitro Plus worden de kleine varens in een familiegroep gekweekt. Bij een kwekerij komen ze tot volledige wasdom, waarna ze naar de vestigingen van Ikea gaan. Bijl heeft de overtuiging, dat Ikea langere tijd met de varens aan de slag wil.

En dat is volgens hem goed voor het imago van de varen, die door veel mensen als gedateerd wordt ervaren. ,,Klopt, ik ken het imago van de varen. Door ze in het assortiment van Ikea terug te vinden, kan dat het imago zeker verbeteren.” De opdracht is een belangrijke opsteker voor het bedrijf aan de Roterij in Haamstede.

Meer nieuws