Schouws elftal lijdt nipte nederlaag

Het Schouws elftal heeft de oefenwedstrijd voor het vriendschappelijk duel met Excelsior verloren. Het Westlands elftal, met daarin spelers van hoofdklasse-kampioen Westlandis en voetballers van eerste en tweede klasse-niveau, versloeg de ploeg van coach Edwin Kriens zaterdagmiddag met 2-3. Op sportpark Den Hogen Blok opende de eilandelijke formatie wel de score in de persoon van Oosterlander Dennie le Comte, die na goed voorbereidend werk van Duiveland-ploegmaat Ronald Zwager de bal keurig binnenschoot. Niet veel later kreeg Le Comte een kans op een tweede goal maar die mogelijkheid was niet aan de Zeeuwse topscorerd besteed. Nog voor rust repareerde Westland, dat ook al beter aan het duel was begonnen, de achterstand. Na de gelijkmakende 1-1 viel de onnodige 1-2 omdat Benjamin Verwest de bal zomaar in de voeten van een Westlander schoof. Na de pauze trok Zierikzee-ploeggenoot Ingmar Quist na een verdedigingsfout de stand weer gelijk maar Westland ging er uiteindelijk toch met de overwinning vandoor. In de tweede helft werd er verder veel gewisseld bij de thuisploeg en dat kwam het spel niet ten goede. Niettemin was de wedstrijd tegen het Westlandse elftal een nuttige voorbereiding op het treffen met Excelsior van dinsdag 28 juli in Burgh-Haamstede. Voor deze wedstrijd is Vincent Goedegebuure van Renesse vanwege een blessure afgevallen. De spits werd tegen Westland al vervangen door Bruenaar Rudi van der Bijl.