Zuid-Hollandse titels voor Zierikzeese atleten

De eilandelijke C-junioren Meike van Gastel en Edwin van Bemden hebben tijdens de open Zuid-Hollandse kampioenschappen de titel voor zich opgeëist. Op de 600 meter imponeerde de veertienjarige Van Gastel. Vanaf de start bleef de Zierikzeese haar concurrenten de baas en finishte als eerste in een keurige 1.40,68 minuten. Hiermee bleef ze slechts één luttele seconde verwijderd van het clubrecord van Delta Sport uit 1979. Ook op de 80 meter horden verraste Van Gastel. In de series liep zij vloeiend over de horden naar 13,12 seconden. In de finale speelde de wind haar parten maar desondanks eindigde Van Gastel op de derde plaats in 13,43. De eveneens veertienjarige Van Bemden (foto) uit Zierikzee, maar lid van het Goese AV'56, behaalde de Zuid-Hollandse titel op zijn favoriete onderdeel: 100 meter horden. In de series verbeterde de eerstejaars C-junior zijn persoonlijk record naar 15,39 seconden. In de finale liep Van Bemden een mooie race en finishte met machtsvertoon in 15,06 seconden als eerste. Ploeg- en clubgenoot Patrick Elfrink kon bij het discuswerpen goed meekomen: hij verbeterde zijn persoonlijk record door de discus naar 30,48 meter te werpen en werd daarmee vijfde.