Bestman nieuwe brandweercommandant

Algemeen

Dirk Jan Bestman wordt de nieuwe brandweercommandant voor Schouwen-Duiveland. Per 1 mei volgt hij Dolph te Paske op, die gebruik maakt van de mogelijkheid tot functioneel leeftijdsontslag. Bestman is 48 jaar oud en is momenteel postcommandant in Spijkenisse.  Bestman is van huis uit bouwkundige en begon zijn carrière in het bedrijfsleven. Daarna was hij acht jaar lang hoofd Bouw en woningtoezicht bij de gemeente Dirksland. In 1984 meldde hij zich als vrijwilliger aan bij de brandweer. In de loop der jaren heeft hij als vrijwilliger en als beroepskracht verschillende functies binnen de brandweer vervuld.

[banner]

In 1994 werd hij vrijwillig plaatsvervangend commandant in Dirksland en sinds 1998 is hij binnen de regio Rotterdam-Rijnmond werkzaam als officier van dienst voor Goeree-Overflakkee. In 2007 werd daaraan ook Voorne-Putten toegevoegd. Vanaf januari 2008 is hij postcommandant in Spijkenisse binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Dirk Jan Bestman is in dienst bij de Veiligheidsregio Zeeland; zijn werkplek is te vinden in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland in Zierikzee. Als brandweercommandant geeft hij hier leiding aan vijf beroepskrachten en 160 vrijwilligers.

Meer nieuws