Discotheek mobiliseert buurt

Algemeen

Het lijkt de omgekeerde wereld. Een discotheekeigenaar die de buurt oproept hem te steunen de sluitingstijden te verruimen. Maar Mike Witvliet van de Steeg in Zierikzee doet het toch. Volgens hem zijn de klachten in de buurt juist toegenomen sinds hij op 1 januari van dit jaar van 04.00 uur naar een verplichte sluiting van 03.00 uur is gegaan. banner

Volgens hem is het publiek nog helemaal niet aan de huisreis toe om drie uur ’s nachts. Toch heeft de gemeente de sluitingstijden voor de Steeg en ook de Vlinder een uur teruggedraaid. Volgens Witvliet heeft dit tot gevolg, dat er meer rumoer is op straat.

,,Deze klachten variëren van schreeuwende mensen op straat tot een complete discoparty op het parkeerplein bij de Steeg...” In een brief aan de omwonenden haalt Witvliet ook aan, dat zowel de horeca als de politie negatief waren over het vervroegde sluitingstijdstip. De politie is dan nog volop in Renesse en ook taxi’s zijn nauwelijks beschikbaar.

Witvliet wil nu graag dat de buurt hem helpt. Op 4 mei heeft hij een gesprek met de burgemeester en wil hij een nieuwe poging ondernemen terug naar 04.00 uur te gaan.

Meer nieuws