Mevo uit titelrace na misbaksel tegen Brouwershaven

Brouwershaven heeft er voor gezorgd dat Mevo volgend weekeinde alleen om de derde periodetitel speelt en niet meer om het kampioenschap. De ploeg van trainer Kees Verwest hield Mevo op sportpark Den Hogen Blok zaterdagmiddag 2-2. De thuisploeg gaf in de eerste helft helemaal niet thuis. ,,Er was totaal geen beleving en er was een gebrek aan inzet", sprak Mevo-coach Leen Koster voor de microfoon van Radio Schouwen-Duiveland. ,,Ik weet niet of het met druk te maken had, het was een mentaal iets dat er te gemakkelijk over denken. Je weet wat er op het spel staat. Dan verwacht je gretigheid, felheid en de wil om te winnen. Dat was totaal afwezig in de eerste helft." Brouwershaven profiteerde maximaal van die belabberde wedstrijdmentaliteit en kwam op een 0-2-voorsprong. Mevo mocht eigenlijk blij zijn dat het bij twee tegentreffers bleef want zowel voor als na rust kreeg Brouwershaven goede mogelijkheden op meer. Toen Mevo na ongeveer een uur spelen met tien man - Patrick Knijnenburg kreeg rood - kwam te staan, leek een sensationele Brouwse zege er aan te komen. Echter, met tien voetbalde Mevo beter dan met elf. Het resulteerde in twee treffers in zeer korte tijd achter elkaar (2-2), met de kanttekening dat de scheidsrechter niet bepaald anti-Mevo floot. Na de gelijkmaker van Mevo hing zelfs de 3-2 in de lucht. Die viel niet meer en dat zou ook onverdiend geweest zijn na het misbaksel van een wedstrijd dat Mevo op de mat legde. De nederlaag zorgt ervoor dat Mevo uit de titelrace is geknikkerd, maar zich op de laatste speeldag (2 mei) nog wel kan plaatsen voor de nacompetitie. Moet Mevo nog een wedstrijd vol aan de bak voor het bereiken van het seizoenstoetje, DFS is na zaterdag, ondanks een 1-2-nederlaag tegen Dauwendaele, verzekerd van de nacompetitie. Hiermee is het elftal van trainer Nico Schoute het tweede eilandelijke team dat na volgend weekeinde meestrijdt in de nacompetitie. Duiveland was de eerste.

UITSLAGEN Tweede klasse E: Duiveland-Serooskerke 0-0 Nieuwdorp-Bruse Boys 2-3 (2-1 Peter Willemse, 2-2 Thomas Groeneveld, 2-3 Mats Willemse)

Derde klasse A: Colijnsplaatse Boys-ZSC'62 3-0 Kapelle-SKNWK 4-1 (Robbert Padmos) DFS-Dauwendaele 1-2 (1-0 Jarno Vermeulen)

Vierde klasse B: Mevo-Brouwershaven 2-2 (0-1 Remy Lievense, 0-2 Clement van Splunder, 1-2 Jeroen Volkeri, 2-2 Jan-Thijs Berrevoets) Vosmeer-WIK'57 4-3 (1-1 en 2-2 Theo Wittenberg, 4-3 Elmar de Kok).