Knotsgekke avond DFS in Wolfaartsdijk

Je moet er bij zijn geweest om het te geloven. Een koude en qua tussenstand kille lenteavond in Wolfaartsdijk mondde uit in een hartverwarmend, onverwacht en knotsgekke einde voor DFS. De ploeg uit Burgh-Haamstede boog namelijk dinsdagavond tijdens een inhaalwedstrijd tegen Wolfaartsdijk een 4-1-achterstand om in een 4-6-overwinning. Het duel tussen Wolfaartsdijk en DFS had eigenlijk afgelopen zaterdag gespeeld moeten worden, maar vanwege de slechte gesteldheid van het veld van de Noord-Bevelandse zaterdag-derdeklasser ging het drie dagen geleden niet door. Dat is maar goed ook, want anders had de neutrale en verkleumende toeschouwer zich dinsdagavond nooit zo vermaakt. Dat DFS in en tegen Wolfaartsdijk van zo ver moest komen, had de formatie van trainer Nico Schoute volledig aan zichzelf te wijten. Met een instelling van nul komma nul trad DFS op het tweede veld de tegen degradatie vechtende opponent tegemoet. Dat Wolfaartsdijk voor haar laatste kansen vocht, was overduidelijk. Al binnen tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. DFS leek het ook na de openingstreffer, ondanks ballen tegen de paal en lat, wel te geloven. Kinderlijk eenvoudig speelde Wolfaartsdijk zich voor rust naar een alles lijkende comfortabele 3-0-voorsprong. ,,De eerste helft was heel slecht en we waren niet scherp genoeg", aldus de Zierikzeese oefenmeester Schoute. ,,We waren te gemakzuchtig. In de rust heb ik ze op hun falie gegeven." Die 'donderspeech' had zijn uitwerking niet gemist. De tweede helft was koud drie minuten oud of Anco van der Linde gaf zijn ploeg en de meegereisde supporters weer wat hoop. Met een doelpunt, dat wel wat weg had van de treffer van Marco van Basten in de EK-finale van 1988, zorgde de 'oude' spits voor de 3-1. Enkele minuten later bracht Wolfaartsdijk de marge al weer op drie. Schoute: ,,Na de 4-1 dacht ik dat het over en uit was". Toch was dat niet zo en bleek de tactische zet van Schoute zijn uitwerking niet te missen. ,,Toen begon het te lopen en hebben we het schitterend afgemaakt", aldus Schoute. Na de 4-2 van Kevin Veerhoek - hij miste een strafschop maar schoot in de tweede rebound alsnog binnen, brak er al iets bij Wolfaartsdijk. De enige spits stond eenzaam van voren en de rest van zijn team had in het eerste uur van de wedstrijd zoveel krachten verspeeld dat ze niet meer bij machte was de aanvallende impulsen van DFS te stoppen. DFS liet de bal het werk doen en kwam via ietwat gelukkige treffers van Van der Linde (kopbal) en Veerhoek (klutsbal) op gelijke hoogte: 4-4.

[banner]

Toen was het slechts wachten op de vijfde treffer. Die viel een paar minuten voor het einde en kwam van de voet van Lennart Padmos na een voorzet vanaf rechts van Vermeulen. Wolfaartsdijk zette daarna nog een keer aan en kwam nog gevaarlijk in de buurt van Patrick Verboom, de stand-in van de geschorste DFS-goalie Leander Rouw. Echter, in blessuretijd ontnam Leonard van Floresteijn Wolfaartsdijk alle hoop op toch nog een puntje door de zesde goal voor DFS te produceren. Schoute: ,,Zo gek heb ik het nog nooit meegemaakt". Ook Theo Grefkens, interim-voorzitter van DFS, deed nog een 'duit' in het zakje. Bij de rust liet hij weten 'beter thuis te kunnen blijven'. Weglopend van het sportpark op Wolfaartsdijk riep hij lachend: ,,Van zo'n club wil ik wel voorzitter zijn".   Wolfaartsdijk-DFS 4-6 (3-0) - 9. Arnold van Gemerden 1-0, 22 Harm Fluijt 2-0, 45. Wilfred van den Driest 3-0, 49. Anco van der Linde 3-1, 57. Wilfred van den Driest 4-3, 61. Kevin Veerhoek 4-2, 67. Anco van der Linde 4-3, 84. Kevin Veerhoek 4-4, 88. Lennart Padmos 4-5, 92. Leonard van Floresteijn 4-6.