Zierikzee kan kampioenschap vergeten

Zierikzee kan de titel in de derde klasse A van het zondagvoetbal op haar buik schrijven en het Goes van Nieuwerkerker Gert-Jan Tierie mag al stiekem aan het kampioenschap denken. Dit is de conclusie na de geflatteerde maar terechte 3-0-overwinning van Goes op Zierikzee van zondagmiddag op sportpark Het Schenge. In tegenstelling tot eerdere uitgaven tussen de Zuid-Bevelandse en de Schouwse ploeg was de eerste helft het aanzien redelijk waard. De keren dat Zierikzee gevaar op vijandelijke helft stichtte, gebeurde dat via de zijkanten en via schoten van Ingmar Quist. De thuisploeg had daarentegen wel iets meer overwicht. Tot levensgrote kansen resulteerde dat niet echt of Zierikzee-doelman Stefan Smalheer stond Goes' succes in de weg. Dezelfde keeper bracht zijn ploeg rond de twintigste minuut wel in de problemen door Tierie (foto) - Smalheer kwam veel te ver uit zijn doelgebied - onderuit te halen in het strafschopgebied. Er werd terecht een penalty toegekend, maar veel te slap en onzuiver ingeschoten. De bal rolde derhalve simpel langs de goede kant van de paal voor Smalheer. Drie minuten voor rust moest de Brouwse goalie wel vissen. En twee minuten later besliste Goes de Zeeuwse derby voortijdig na knullig wegwerken van Elmar Verhage. De tweede helft bood de toeschouwers veel te weinig voor een 'topper' uit de derde klasse A van het zondagvoetbal. Goes geloofde het wel en hield veel meer mensen achter dan voor de bal. Zierikzee probeerde er wel wat van te maken, maar miste de power en de instelling om het de grootste titelkandidaat echt lastig te maken. Ondanks het verlies blijft Zierikzee gedeeld derde en doet het elftal nog wel mee in de strijd om de derde periode. Of dat een haalbare kaart is, moet de komende twee duels blijken. De tegenstanders zijn niet de minsten: Roosendaal en HVV'24, respectievelijk de eerste en tweede periodekampioenen.

UITSLAGEN Derde klasse A: Goes-Zierikzee 3-0

Vijfde klasse B: Dreischor-Val Aan 1-1 (1-0 Wim Stouten) Kwadendamme-Ouwerkerk 3-0 Renesse-Lepelstraatse Boys 4-2 (1-0 en 2-1 Vincent Goedegebuure, 3-1 Wilco Jochem, 4-2 John Berrevoets)