Bruse Boys mist tweede periodetitel, ZSC'62 degradeert

Algemeen

In de tweede klasse E heeft Bruse Boys een grote kans op de nacompetitie verspeeld. Tegen hekkensluiter Seolto werd ‘Bru’ zaterdag uiteindelijk met een 4-1-nederlaag terug naar Schouwen-Duiveland gestuurd. Hierdoor verspeelde Bruse Boys de winst in de tweede periode. Bruse Boys-speler Ben Schot moest overigens met twee gele kaarten op zak het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Door de 1-0-overwinning van Serooskerke tegen koploper Dinterloord, pakte ‘Seroos’ de tweede periode. De andere Schouwse ploeg in de tweede klasse, Duiveland, kwam niet in actie voor de competitie. Het duel tegen SSV’65 werd afgelast. Daarom speelde zij vriendschappelijk tegen de koploper uit de derde klasse A, Veere. Het duel van Veere tegen Heinkenszand werd vanwege de regenval afgelast. Het oefenduel van de Oosterlanders tegen Veere haalde overigens het einde niet. Omdat een Veere-speler een gele kaart kreeg, vroegen zij aan de scheidrechter van dienst of dit gevolgen had voor de competitie. De scheidsrechter antwoorde hierop dat hij dat wel aan het eind van de wedstrijd zou bekijken. Hierdoor besloot Veere de oefenwedstrijd te staken. In de derde klasse hoefde DFS niet in actie te komen. Het competitieduel tegen werd Wolfaartsdijk werd afgelast. In dezelfde klasse leek SKNWK aan de uitslag te zien een makkelijke wedstrijd te hebben. Zij stuurde Colijnsplaatse Boys huiswaarts met een 4-0-nederlaag. Echter door het missen van de kansen in de eerste helft, gingen ze slechts rusten met 1-0. Hierdoor had ‘Colijn’ steeds het idee dat er nog iets te halen viel. Uiteindelijk wonnen de Nieuwerkerkers terecht met 4-0. Trainer Peter Groenewegen kreeg nog de rode kaart na aanmerkingen op de scheidsrechter. De laatste ploeg van Schouwen-Duiveland in de derde klasse, ZSC’62, degradeerde door de 4-0-nederlaag in Axel tegen AZVV weer na een seizoen  naar de vierde klasse. Zij heeft na achttien wedstrijden slechts drie punten behaald.

[banner]

In deze vierde klasse verloor Mevo zaterdag met 1-3 van Vosmeer, de ploeg die vorige week maar liefst nog met 12-1 van Duiveland verloor in een vriendschappelijke wedstrijd. Michiel Tamerus redde de eer voor Mevo. Overigens had dit duel nog een staartje na wat onenigheid met de scheidsrechter en enkele Mevo-spelers. Positief in deze vierde klasse was de zuivere hattrick van Clement van Splunder namens Brouwershaven. Hij verzorgde de 1-0, 2-0 en 3-0 in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen ZPR’84. WIK’57 moest zijn meerdere erkennen in koploper SPS. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de ploeg uit Poortvliet.

UITSLAGEN Tweede klasse E: Seolto-Bruse Boys 4-1 (1-1 Mats Willemse) SSV'65-Duiveland afg.

Derde klasse A: SKNWK–Colijnsplaatse Boys 4-0 (1-0 Wesley Goud, 2-0 Christian van Vossen, 3-0 Wesley Goud, 4-0 Leendert van Heukelom) Wolfaartsdijk-DFS afg. AZVV-ZSC'62 4-0

Vierde klasse  B: Brouwershaven-ZPR'84 3-1 (1-0, 2-0 en 3-0 Clement van Splunder) Mevo-Vosmeer 1-3 (1-1 Michiel Tamerus) SPS-WIK'57 4-1 (Eelco Boot)

Meer nieuws