Delta Sport zakt mentaal door het ijs

Op de ranglijst staan de heren van handbalvereniging Delta Sport derde van boven, het bezoekende Internos 2 staat derde van onderen. Op papier een te winnen wedstrijd voor Delta Sport dat zondagmiddag zonder Stefan de Oude (ziek) en Kenneth Mellaart aantrad die donderdag tijdens de training een beenblessure opliep. De eerste helft hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. Nooit liep de het verschil tussen de teams op tot meer dan één punt. Aanvallend was dat vooral te danken aan een prima scores van Guust Sluys, waaronder twee strafworpen, verdedigend was het vooral doelman Jacco de Looff die alleen al in de eerste helft met een negental uitstekende reddingen het evenwicht wist te behouden. Na de rust (8-7 voorsprong voor Delta Sport) ging het nog enige tijd gelijk op, maar wist Delta Sport zowaar een gat naar 13-10 te slaan. Keerpunt in de wedstrijd was echter een ogenschijnlijk onbedoeld offensief van Internos waarmee het na tien minuten in de tweede helft twee maal recht door het midden scoorde. De revanche van Delta Sport met een break-out werd niet benut en zelfs door Internos met een straffe break-out wel scorend beantwoord. Delta Sport knakte zichtbaar, begon ook aanvallen door het midden zonder succes te forceren en kon geen aansluiting meer vinden. Zelfs een overtal van twee man en individuele acties van Guust Sluys kon de ploeg niet inspireren en ook het publiek keek kalm en gelaten toe. Internos twee kon tevreden terug naar Etten-Leur met een stand van 18-22 op de borden. Trainer Rob de Vos: "Ook voor deze lastige tegenstander moeten we natuurlijk handballend een oplossing bedenken. Maar blijkbaar zijn de spelers toch niet ervaren en compleet genoeg om ook dit spelletje te winnen. Natuurlijk missen we twee betrouwbare spelers, maar zoveel onrust mag dat aanvallend én verdedigend niet veroorzaken".

Doelpunten: Guust Sluys 7x, Guido de Graaf 3x, Leon van de Sande, Bob van Lint, Thuis de Vos en Jordi Niemans ieder 2x