Energiek EMM 1 stopt Delta Sport 2

Het handbalvuur moest zondagmiddag in sporthal Onderdak worden ontstoken door de wedstrijd Delta Sport 2 tegen EMM 1. Een derby die eigenlijk geen derby meer is. Toch stroomden de tribunes vol: Delta Sport 2 vecht tegen degradatie en EMM1 mag natuurlijk ook in Zierikzee niet verliezen van het tweede garnituur van Delta Sport, al is het nog zo gemotiveerd. Toch  moeten de Middelburgers even geslikt hebben toen halverwege de eerste helft Delta Sport een voorsprong van 6-1 verdedigde. Rick Evertse maakte samen met Peter Lefevre het verschil met stevig spel. EMM veerde op dankzij twee vrije worpen en sloot bij 8-8 weer aan, maar moest naar de kleedkamer met een achterstand van 11 tegen 8. Na acht minuten spelen in de tweede helft moest EMM zelfs tegen een verschil van zes punten aankijken waarvan Peter Levevre en drie voor zijn rekening nam: 15-9. Met mentale veerkracht en vooral energiek spel wist EMM langszij te komen tot 15-15 en zelfs voor het eerst op voorsprong te komen. Het verschil werd gemaakt met het stoppen van twee strafworpen en doorzichtige maar snelle en overtuigende patronen. Toen ook drie minuten voor het einde een strafworp van Lefevre niet alleen doel maar ook aansluiting miste, rondde EMM beheerst de eindstand af op 20-22.

Peter Lefevre 6x, Rick Evertse 5x, Leon van de Sande 3x, Erwin Schaalje 3x, Arjo Nieuwkoop 1x, Danny Wassink 1x, Jaco Vleeshouwer 1x