Een goede helft voldoende voor Schouws elftal (update)

Het Schouws elftal heeft het vriendschappelijke duel met Reimerswaal met 2-3 gewonnen. De basis voor de zege werd woensdagavond in Krabbendijke voor rust gelegd toen Barry Steenpoorte en Dennie le Comte, twee trefzekere spitsen van Duiveland, de ploeg van trainer/coach Edwin Kriens op een 0-2-voorsprong zetten. Aan het begin van de tweede helft bracht Rutger Kooman, speler van Zierikzee, de marge zelfs op drie treffers. Daarna zakte het Schouwse elftal letterlijk en figuurlijk wat terug waardoor Reimerswaal, gecoached door de Zierikzeese oefenmeester Eddy Kiesenberg, beter in de wedstrijd kon komen. Het resulteerde in twee tegentreffers in het doel van Leander Rouw. Voor de DFS-keeper was het zijn debuut in het Schouws elftal (boven 23 jaar). Overigens behoedde Rouw zijn team voor de gelijkmaker. In de slotfase kreeg Reimerswaal nog een hele goede kans op de 3-3. Aan de andere kant had Renesse-spits Vincent Goedegebuure - ook hij debuteerde in het eilandelijke keurkorps - de wedstrijd voor zijn team wat makkelijker kunnen laten verlopen, maar hij liet twee goede kansen onbenut. Een van die inzetten zag hij op de paal belanden. Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Benjamin Verwest. Hij moest na de 0-3 het veld verlaten met een enkelblessure. Reimerswaal-Schouws elftal 2-3 (0-2) - 6. Barry Steenpoorte 0-1, 13. Dennie le Comte 0-2, 50. Rutger Kooman 0-3, 71. Adriaan van de Plasse 1-3, 80. Danny Weber 2-3. Scheidsrechter: A. Bokelaar (Arnemuiden). Aantal toeschouwers: 50. Opstelling Schouwse elftal: Jaco van der Schee (40. Leander Rouw), Freek Torensma, Martijn van Grunsven, Pieter de Munnik (46. Rutger Kooman), Vincent Bakker (46. Thomas Groeneveld), Wilmar van de Sande, Ronald Zwager, Gert-Jan Tierie (46. Mats Willemse), Benjamin Verwest, Barry Steenpoorte (46. Wesley Goud), Dennie le Comte (46. Vincent Goedegebuure).