Volley Zuid werkt als doping voor volleybalsters Forza

,,Hadden ze het nu maar verzet", was de meest gehoorde opmerking na afloop van de volleybalwedstrijd Forza-Volley Zuid (3-1). Door voet bij stuk te houden - Forza wilde vanwege personele problemen het cruciale duel verzetten maar Volley Zuid weigerde elke medewerking - kreeg de Rotterdamse ploeg indirect de deksel op haar neus: een flinke nederlaag in sportzaal de Vanger waardoor Forza ten opzichte van een van haar belangrijkste concurrenten belangrijke punten voor lijfsbehoud vergaarde. Hoewel Volley Zuid met haar standvastigheid - Forza heeft zelfs voorgesteld de wedstrijd in Rotterdam te spelen - volledig in haar recht stond, werkte de hardnekkigheid als doping voor het eerste vrouwenteam van de Schouwse volleybalploeg. Volley Zuid wilde de wedstrijd hoe dan ook spelen omdat ze had vernomen dat Forza drie speelsters (Anne Struijk, Dorien Vogel en Marije Munter) miste vanwege een wintersportvakantie. Bovendien is Angela Giljam vanwege een schouderblessure uitgeschakeld. Omdat Volley Zuid de punten, net als Forza, hard nodig heeft, reisde ze zaterdagavond af naar Bruinisse. In de wetenschap dat Forza zwaar gehandicapt zou aantreden. Eenmaal aangekomen deden ook Munter en Struijk in het team van coach Gerard Westerveld mee. In het belang van het team had het tweetal besloten pas na de wedstrijd tegen Volley Zuid af te reizen naar hun wintersportbestemming. Was dat even een bittere tegenvaller voor Volley Zuid. Indirect had Westerveld het tweetal wel een beetje 'gechanteerd' om te spelen. Zonder hen had de trainer geen team gehad.

[banner]

Tegen Volley Zuid stond er allerminst geen team. Sterker nog, het was een echt tot op het bot gemotiveerd team. ,,Kicken", sprak Westerveld euforisch. ,,Iedereen moest goed zijn vandaag. Vandaag moest het gebeuren. Volley Zuid had bij ons de adrenaline aangewakkerd en we zijn de laatste weken in vorm." Met Marije Munter, Marije van de Sande, Louise Vleugel, Lisa Weeber, Milja Zwart en Anne Struijk in de basisopstelling sloeg Forza in de eerste set een beslissend bruggetje. Bij de thuisploeg liep het op alle fronten op rolletjes en de tegenstander liet het vooral passend afweten. Derhalve eindigde de eerste set in 25-20. Het tweede bedrijf liep zo mogelijk nog gesmeerder voor Forza. In een vloek en een zucht - met name de ervaren Vleugel (foto) speelde als een jonge godin - was die set voorbij: 25-13. Eigenlijk liep het in de tweede set te goed waardoor een verval in de derde set te verwachten was. Forza was de grip op de wedstrijd even helemaal kwijt. Westerveld gunde spelverdeelster Van de Sande even wat rust maar haar vervangster, Chantal Savenije, kon Van de Sande geen moment doen vergeten. De derde set moest Forza ook maar snel vergeten want het werd 14-25 voor Volley Zuid. De Rotterdamse formatie wilde zich dus niet zomaar gewonnen geven en hield in de vierde set tot 12-12 gelijke tred met Forza. Bij die stand hervond Forza haar niveau uit de eerste twee sets en was het gedaan met Volley Zuid. Met een geweldige servicebeurt van Zwart gaf Forza Volley Zuid de definitieve nekslag en pakte de thuisploeg het vierde bedrijf uiteindelijk met 25-14. Wat volgde was een vreugdedans op het veld door Forza. Een meer dan terechte vreugdedans want de overwinning van Forza was een puike teamprestatie. En zo konden Munter en Struijk met een gerust hart op wintersportvakantie.