Broekhuis winnaar kookwedstrijd

Algemeen

Raymond Broekhuis is de winnaar geworden van de jaarlijkse kookwedstrijd van de Vereniging van Zeeuwse Koks om de Unilever wisseltrofee. In restaurant Gusto van Landal Port Greve in Brouwershaven kwam de kok van Hampshire Inn in Renesse als beste uit de bus met het thema ‘wild en paddestoelen’. Voor het ‘kookduel’ stelden Unilever en Sligro een mysterybox samen met verplichte ingrediënten die de koks in hun gerecht moesten verwerken. De opdracht was een voorgerecht op twee borden met de aangegeven ingrediënten. Het winnende gerecht van Broekhuis bestond uit een mousse van houtduif met een gelei van bospaddestoelen en chips van schorseneren, marbré van hert en eendenlever, extract van aceto balsamico en duif met gekonfijte rode biet, zoetzure bospaddenstoelen met truffel en een in ganzenvet zachtgegaard duivenboutje, cappuccino van bospaddestoelen, duif en eendenlever uit de kidde met een brunoise van gerookte hertenfilet.

Meer nieuws