Gilde Slagerij Polderman onderscheiden met gouden oorkondes.

Algemeen

Slagerij Polderman te Burgh-Haamstede krijgt opnieuw gouden oorkondes uitgereikt. Deze keer voor de grillworst, rauwe ham en hachee. De stichting Het Worstmakers Gilde die de onderscheiding in het leven riep telt bijna 180 deelnemers die zijn verdeeld in 7 regio’s. Het hele jaar door organiseert de stichting onaangekondigde keuringen. Op 24 oktober 2008 vroeg  stond er een keurmeester van het Worstmakers-gilde op de stoep met het verzoek om binnen een paar uur een worstsoort, een vleeswaarsoorten en een kant-en-klaar-maaltijd in te sturen. Daar kun je je als slagerworstmaker van het Gilde dus niet op voorbereiden. Dus dat betekent dat de kwaliteit van het assortiment het hele jaar door optimaal moet zijn.

Tijdens de keuring worden de producten letterlijk en figuurlijk doorgezaagd. De smaak, geur, kleur en versheid van de worst, vleeswaren en andere producten moet optimaal zijn volgens de keurmeesters. Polderman, worstmaker in hart en nieren, bewijst zijn vakmanschap opnieuw en sleept drie gouden oorkondes in de wacht. De keurmeesters van het ‘Worstmakers Gilde’ waren unaniem in hun oordeel dat deze producten goud verdienen.

Tijdens de jaarvergadering van het Worstmakers Gilde, 19 januari jl. in Vianen, ontving Jaap Polderman zijn onderscheiding in de vorm van de Gildeslageroorkonde uit handen van Tineke Verburg voor zijn bijzonder vakmanschap.

 

 

[banner]

 

 

Meer nieuws