DFS heeft meer in huis dan SKNWK (update)

Algemeen

DFS is momenteel de beste eilandelijke ploeg in de derde klasse A. Deze conclusie is gerechtvaardigd na de 3-0-zege op SKNWK. Op de overwinning op sportpark Van Zuijen was zaterdagmiddag weinig aan te merken. Rook het in de uitwedstrijd - het werd toen 2-2 - tegen de Nieuwerkerkers al een heel klein beetje aan de winst, in Burgh-Haamstede stond DFS al binnen tien minuten op een 1-0-voorsprong. Na de snelle openingsgoal kregen beide teams wat kleine kansen, maar het niveau van de Schouwse derby was niet om over naar huis te schrijven. SKNWK kon met veel invallers weinig brengen en DFS, ook nog niet altijd volledig, voetbalde enigszins onder de maat. Het was aan de zwakte van SKNWK te 'danken' dat DFS tamelijk eenvoudig met 3-0 zegevierde. Door de overwinning neemt DFS de derde plaats van AZVV over. SKNWK blijft middenmoter in de derde klasse A. Net als DFS scoorde Duiveland in haar wedstrijd tegen Arnemuiden drie doelpunten. Met dit aantal deed het Oosterlandse elftal in elk geval 'eer' aan haar gemiddelde van drie goals per wedstrijd. Alleen, het was deze keer niet genoeg. Arnemuiden stelde er liefst vier treffers tegenover en nam daarmee revanche voor de 1-2-nederlaag in de heenwedstrijd. Ondanks het verlies blijft Duiveland koploper in de tweede klasse E.

[banner]

In dezelfde afdeling leverde Bruse opnieuw een gedegen prestatie. Met 3-0 werd Oranje Wit naar huis gestuurd. Met name het tweede doelpunt moet een schoonheid zijn geweest. Emiel Dorst stifte de bal vanaf ruim vijftien meter over de keeper het doel in. Door de Bruse overwinning, alweer de vierde op rij, blijft het elftal kansrijk in de strijd om de tweede periode. Gedegen was ook al het optreden van Mevo in de vierde klasse B. Zelf won de Zierikzeese zaterdag-vierdeklasser met 1-2 bij Krabbendijke en zag koploper Yerseke op eigen veld met 0-0 gelijkspelen tegen Smerdiek. Door de resultaten is het gat tussen Yerseke en Mevo nog maar vier punten waardoor het team van trainer Leen Koster stiekem aan een kampioenschap mag denken.

UITSLAGEN Tweede klasse E: Bruse Boys-Oranje Wit 3-0 (1-0 Peter Willemse, 2-0 Emiel Dorst, 3-0 Marco Ketting)Duiveland-Arnemuiden 3-4 (1-1 en 2-3 Dennie le Comte, 3-4 Lex Zwang)

Derde klasse A: DFS-SKNWK 3-0 (1-0 Pieter de Munnik, 2-0 Anco van der Linde, 3-0 Kevin Veerhoek) ZSC'62-Rillandia 0-3

Vierde klasse B: Krabbendijke-Mevo 1-2 (0-1 Michiel Tamerus, 1-2 Mathijs Heeres) Waarde-Brouwershaven 3-1 (3-1 Dennis van Grunsven) WIK'57-Vosmeer afgelast

Meer nieuws