Verplicht nummer korfballers All Ready

In een weinig hoogstaande wedstrijd heeft All Ready rode lantaarndrager ACKC met 17-13 verslagen. Met het vermelden van de uitslag is eigenlijk het verhaal van de wedstrijd voor een groot deel verteld, terwijl het begin van het duel veelbelovend was. Het eerste team van de Zierikzeese korbalvereniging had na twintig seconden al een doelpunt gemaakt. En nog voordat de eerste halve minuut was verstreken, scoorde de tegenstander uit Hardinxveld-Giessendam de gelijkmaker. Tot een 5-3-voorsprong voor de thuisploeg leek ACKC, veruit de zwakste ploeg uit de tweede klasse G, zaterdagmiddag in sporthal Onderdak nog te kunnen aanhaken. Leek, want daarna had All Ready geen enkele moeite de opponent eenvoudig op een flinke achterstand te zetten. De teams gingen rusten bij 12-7 in het voordeel van All Ready en hadden beter in de kleedkamers kunnen blijven. In de rust hamerde speler-trainer Dennis Voshart op een betere instelling van zijn ploeg, maar het pauzepraatje miste zijn uitwerking. De tweede helft verzandde in een verplicht nummer en de wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau. Kenmerkend hiervoor was dat All Ready maar liefst een kwartier 'droog' bleef staan. Ondanks dat de goals in die fase uitbleven, kwam de voorsprong nimmer in gevaar. Dit was tekenend voor het niveau van ACKC maar het zei ook veel over All Ready. Over twee weken moeten Voshart en consorten uit een totaal ander vaatje tappen en moeten ze echt een andere instelling tonen dan zaterdag tegen ACKC. Op 3 januari komt koploper TOP op bezoek. Voshart vindt het team uit Arnemuiden momenteel de beste uit de poule en heeft twee punten meer dan All Ready. Aan het achttal de schone taak 2009 knallend te beginnen met een zege op TOP en de competitie weer helemaal open te breken.   Scores All Ready: Dennis Voshart 7, Marcel Joziasse 3, Anouk van Tiggelhoven 4, Jan-Willem van Nieuwenhuyze, Desiree Voshart en Henk de Graaf.