Rabelink nieuwe burgemeester Schouwen-Duiveland

Algemeen

De vijfenvijftigjarige Gerard Rabelink is de nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland. De gemeenteraad heeft hem woensdagavond voorgedragen voor dit ambt bij de minister van binnenlandse zaken. Rabelink, gehuwd en vader van twee dochters, is momenteel burgemeester van het Limburgse Maasbree. De gemeenteraad is unaniem in de voordracht. Rabelink vertegenwoordigde in eerdere politieke functies een lokale partij. Hij is geen lid van een landelijke politieke partij. Vrijdag in WereldRegio een gesprek met hem. banner Rabelink vervult in Maasbree momenteel de volgende functies:

Intergemeentelijke samenwerking Algemeen bestuurlijke aangelegenheden, waaronder coördinatie collegiaal bestuur, kwaliteit dienstverlening, klantgerichtheid-klantvriendelijkheid en burgerparticipatie Openbare orde en veiligheid Rampenbestrijding Informatie en communicatie Promotie en representatie Personeel en organisatie / bedrijfsvoering Automatisering/ict Interne dienstverlening Burgerzaken Relatiebeheer algemeen Integrale handhaving Deregulering

 

Rabelink heeft donderdag een gesprek met de Commissaris van de Koningin over zijn herbenoeming voor een nieuwe periode. Hij laat weten de commissaris morgen te informeren over de nieuwe stap die hij gaat maken. Een burgemeester wordt formeel door de Kroon benoemd, maar dat is een formaliteit. Naast 24 mannen hebben er ook 7 vrouwen gesolliciteerd. Commissaris Peijs heeft de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland gevraagd ook nadrukkelijk naar de vrouwen te kijken. Maar de raad meent in Rabelink de beste kandidaat te hebben gevonden. Het is nog niet duidelijk wanneer hij aan de slag gaat. Het ministerie moet er nog naar kijken. Asselbergs gaat vrijdag vertrekken. De komende tijd neemt loco-burgemeester W. Renden zijn taken over. Maasbree meldt op haar site over de gemeente het volgende: Baarlo en Maasbree zijn de twee kernen van de Gemeente Maasbree, die met een oppervlakte van 5,073 hectare en ruim 12.000 inwoners zich het beste kan kenschetsen als een landelijke gemeente. De agrarische sector representeert namelijk de belangrijkste tak van economische bedrijvigheid, maar ook steeds meer toeristen leren de gemeente kennen als een gebied waar het goed recreëren is. Niet alleen vanwege landschapsschoon en natuurgebieden overigens, maar ook qua oude monumenten hebben Baarlo en Maasbree veel te bieden dat memoreert aan een rijke en veelkleurige geschiedenis. Baarlo en Maasbree zijn niet alleen qua inwonertal, maar ook wat betreft karakter twee gelijkwaardige kernen met ieder een eigen, unieke identiteit. Grenzend aan de vroegere Peel fungeert Maasbree duidelijk als middelpunt van agrarische bedrijvigheid. Kenmerkend voor Baarlo is de ligging aan de Maas en aan de belangrijke doorgaande rijksweg N273 (de Napoleonsbaan).

Meer nieuws