Twintig nieuwkomers bij naturalisatieceremonie

Algemeen

Maandag 15 december houdt de gemeente Schouwen-Duiveland haar Naturalisatieceremonie, waarbij twintig nieuwkomers worden welkom geheten. 

 

Het gaat om nieuwkomers die tussen augustus 2007 en december 2008 het Nederlanderschap hebben verkregen. Deze Naturalisatiebijeenkomstis in 2005 ingesteld om het verkrijgen van het Nederlanderschap extra glans tegeven. Het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit is immers meer danalleen het bezit van een Nederlands paspoort. Het betekent ook dat de nieuweNederlander instemt met alle rechten en plichten die bij het Nederlanderschaphoren. Dat houdt onder meer in dat de nieuwe Nederlanders stemrechthebben. 

 [banner]

Voor de ceremonie van maandag15 december zijn twintig nieuwe Nederlanders en hun familie envrienden/bekenden uitgenodigd. Deze nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit landenals Afghanistan, Angola, Bolivia, Bondsrepubliek Duitsland, Brazilie, Estland,Irak, Iran, Liberia, Marokko, Oostenrijk, Rusland en de Verenigde Statenvan Amerika. In het gemeentehuis ontvangen ze een cadeau waarmee ze hun nieuwewoonomgeving (nog) beter leren kennen. Daarnaast maken ze via een dvd kennismet Schouwen-Duiveland

 

Aanvankelijk werd denationale Naturalisatiedag op 24 augustus gehouden omdat op die dag de Grondwet(1815) in werking trad. Deze datum bleek in de praktijk niet handig, omdat dezemiddenin de zomervakantie valt. Er is nu voor gekozen om de landelijkeNaturalisatiedag te verschuiven naar 15 december (Koninkrijksdag). 

 

Meer nieuws