Magere zaterdag Schouwse derdeklassers

Algemeen

De Schouwse zaterdag-derdeklassers DFS, SKNWK, ZSC'62 hebben een slechte start van de tweede competitiehelft beleefd. SKNWK kwam er in de derde klasse A nog het 'beste' van af met een gelijkspel in en tegen Heinkenszand. In Nieuwerkerk werd er op de openingsdag nog gewonnen. Dat gold ook voor DFS tegen Rillandia. Begin september werd er in Rilland gewonnen, zaterdagmiddag nam de ploeg van de Zierikzeese trainer Eddy Kiesenberg in Burgh-Haamstede revanche. ZSC'62 hield de schade in Scharendijke beperkt tegen Dauwendaele. In Middelburg werd het elf speeldagen geleden 9-0, nu 'slechts' 0-6. In de tweede klasse E is Duiveland na een paar weken afwezigheid weer terug aan kop. Mocht het vorige week buurman Bruse Boys bedanken voor de zege op koploper Dinteloord, deze keer kan er een smsje of e-mail naar Arnemuiden. Ook deze ploeg versloeg Dinteloord. Omdat Duiveland thuis met 2-1 van Seolto won, dankzij een late, benutte strafschop van Lex Zwang, is het Oosterlandse weer een trotse koploper. In de vierde klasse B was het ook al geen beste dag voor de eilandelijke elftallen. In uitwedstrijden kregen WIK'57, Brouwershaven en Mevo allen vier goals tegen. Brouwershaven eindigde het duel met Krabbendijke zelfs met negen man wegens een hamstringblessure (Pieter Kristalijn) en een rode kaart (J. Fertoute na tweemaal geel).

Uitslagen Tweede klasse E: Bruse Boys-VCK 1-0 (1-0 Mats Willemse) Duiveland-Seolto 2-1 (1-0 Dennie le Comte, 2-1 Lex Zwang (penalty)

Derde klasse A: Heinkenszand-SKNWK 2-2 (0-1 Wesley Goud, 1-2 Martijn Rentier) ZSC'62-Dauwendaele 0-6 DFS-Rillandia 1-2 (1-1 Kevin Veerhoek)

Vierde klasse B: ZPR'84-WIK'57 4-2 (2-1 Elmar de Kok, 3-2 Maurice de Vlieger) Krabbendijke-Brouwershaven 4-0 Yerseke-Mevo 4-1 (2-1 Jan-Thijs Berrevoets)

Vrouwen Derde klasse: WIK'57/Brouwershaven-SC Gastel 0-3 Vijfde klasse: Veere-Bruse Boys 17-0 Nieuwland-ZSC'62 6-1

Meer nieuws