Bruse Boys helpt Duiveland in race om titel

Algemeen

Duiveland mag buurman Bruse Boys wel een bedankje sturen. Bruse Boys vloerde in en tegen Dinteloord de koploper en het Oosterlandse elftal wervelde naar een 5-2-zege op Oranje Wit. Door de overwinningen van de Schouwse tweedeklassers nadert Duiveland Dinteloord tot op een punt en is de ploeg van trainer Henk Schouten weer terug in de race om het kampioenschap. Ronald Zwager (foto) was met drie goals (waarvan eentje door een subliem lobje) de grote man bij Duiveland. Opvallend was verder de doelman van de thuisploeg. Niet routinier Hans Capelle maar de onervaren Kevin Verboom verdedigde het doel. In goed overleg is besloten dat Capelle met een plaats op de reservebank genoegen moeten nemen omdat hij de laatste weken in mindere doen is. Dat laatste gold ook voor Bruse Boys. De overwinning in Dinteloord betekende de eerste zege sinds 27 september. Toen werd op eigen veld Seolto met 3-1 verslagen. Daarna volgden nederlagen tegen achtereenvolgens Oostkapelle, Arnemuiden, SSV'65, Duiveland, VVC'68 en Nieuwdorp. Hoewel de 1-2-overwinning van Bruse Boys op de koploper verrassend genoemd mag worden, vindt Edwin Kriens de zege allerminst opmerkelijk. Op de site Voetbal in Zeeland zegt de coach uit Renesse het volgende: ,,Natuurlijk is het voor de buitenwacht een verrassing dat we van Dinteloord winnen. Maar we zijn gewoon al weken goed bezig en dit zat er aan te komen. Ik denk ook dat het een verdiende overwinning was". Mevo stuurde in de vierde klasse B Kruiningen met 3-2 naar huis. De ploeg van coach Leen Koster kreeg in de subtopper twee penalty's. De eerste bij een 1-1-stand was aan Jeroen Volkeri niet besteed. De tweede strafschop, nog steeds bij 1-1, benutte Robin van Welt wel. Thomas nam de derde en winnende treffer van Mevo voor zijn rekening. Het was alweer zijn vijftiende goal van het seizoen 2008/2009.

Uitslagen Tweede klasse E: Duiveland-Oranje Wit 5-2 (1-0 Dennie le Comte, 2-0 Ronald Zwager, 3-0 Barry Steenpoorte, 4-1 en 5-1 Ronald Zwager) Dinteloord-Bruse Boys 1-2 (0-1 Thomas Groeneveld (penalty), 0-2 Robin Meertens)

Derde klasse A: DFS-De Meeuwen 1-0 (1-0 Huib Nortier) Wolfaartsdijk-SKNWK 3-4 (0-1 eigen doel, 1-2 Christian van Vossen, 2-3  en 3-4 Wesley Goud) Kapelle-ZSC'62 2-1 (1-1 eigen doel)

Vierde klasse B: Waarde-WIK'57 1-0 Mevo-Kruiningen 3-2 (1-0 Michiel Tamerus, 2-1 Robin van Welt (penalty), 3-2 Thomas Vos) Smerdiek-Brouwershaven 5-1 (2-1 Frank Kristelijn)

Vrouwen Derde klasse: Zierikzee-SC Gastel 1-4 WIK'57/Brouwershaven-SC Everstein 4-5 Vijfde klasse: Dauwendaele 2-Bruse Boys 7-0   

Meer nieuws