OSD wil verbetering weg naar Rotterdam

Algemeen

Geen vierbaansweg meer op Schouwen-Duiveland, maar een sterke verbetering van de N59 vanaf de Philipsdam richting Hellegatsplein. 

Dat is de inzet van de Ondernemerskring Schouwen-Duiveland (OSD) nu. Terwijl de overheden nadenken over verbetering van dit wegvak, wordt er binnen de eilandelijke kring van ondernemers meegedacht over een betere ontsluiting van het eiland.

 [banner]

 

O. Verwest, voorzitter van de OSD, bevestigt dat er binnen zijn club hernieuwd nagedacht wordt over de verkeersproblemen rond het eiland. Dat gebeurt al vele jaren. Eens in de zoveel tijd duikt de optie van een vierbaansweg op het eiland op. Ook verdubbeling van het wegdek op de Zeelandbrug heeft al op de tafel van de provinciale ingenieurs gelegen. Maar trekken aan een dood paard, ziet Verwest niet zitten.

 

Verwest ziet op het eiland zelf ook geen mogelijkheden, anders dan dat er bijvoorbeeld besloten is een rotonde aan te leggen bij Oosterland. Kleine verbeteringen. Maar de échte problemen doen zich pas na de Philipsdam richting Rotterdam voor. Stoplichten bij Den Bommel en een trage tweebaansweg richting Hellegatsplein. Daar pas gaat de weg over op vier banen en neemt de doorstroom weer toe.

Meer nieuws