Zierikzee: drie punten in kaartenfestival

Dankzij een 3-1-overwinning op Dosko heeft Zierikzee zich keurig gehandhaafd op de vierde plaats in de derde klasse A van het zondagvoetbal.

De zege was terecht en kwam al voor rust tot stand. Door vroege treffers van Wesley Quist en Rutger Kooman (foto) zat de wedstrijd al bijna in het slot. Uit het niets scoorde het Bergse Dosko tegen. Deze tegenslag verwerkte Zierikzee zondag op sportpark Den Hogen Blok echter goed via een tweede treffer van Kooman. De tweede helft had volgens Zierikzee trainer Marco Groeneveld schriftelijk worden afgedaan, zo sprak hij voor de microfoon van Radio Schouwen Duiveland. Dat had dan ook een hoop kaarten gescheeld want de scheidsrechter trok negen gele en twee rode prenten. Een van twee rode kaarten zag Benjamin Verwest, de aanvoerder van Zierikzee. De aanleiding was een overtreding op ploeggenoot Wesley Quist in het strafschopgebied. De vraag luidde of het wel of geen penalty was. Verwest nam het op voor Quist maar raakte daarbij de scheidsrechter met zijn handen aan. Dit contact kostte hem rond de zeventigste minuut rood. Tien minuten later moest een speler van Dosko er eveneens met rood (tweemaal geel) af. In de vijfde klasse B viel er op zondag 16 november weinig goeds over de Schouwse ploegen te melden. Renesse, Dreischor en Ouwerkerk verloren allen en staan nu respectievelijk elfde, twaalfde en veertiende.

Uitslagen Derde klasse A: Zierikzee-Dosko 3-1 (1-0 Wesley Quist, 2-0 en 3-1 Rutger Kooman)

Vijfde klasse B: Renesse-Kwadendamme 4-6 (1-0 en 2-1 Vincent Goedegebure, 3-1 Sven Verseput, 4-3 John Berrevoets) NVS-Ouwerkerk 8-0 Volharding-Dreischor 7-0