Mentale veerkracht redt volleybalsters Forza

De volleybalsters van Forza hebben met pijn en moeite de thuiswedstrijd tegen Fusion in winst omgezet. Zonder de nog altijd niet inzetbare Marije van de Sande begon het eerste vrouwenteam van de eilandelijke club gewoonweg goed aan de wedstrijd tegen de nummer elf van de regiodivisie. Forza, de nummer tien uit die klasse, schreef namelijk zaterdagavond de eerste twee bedrijven op haar naam. Ondanks het verlies van de eerste twee sets voelde Fusion zich niet uit het veld geslagen. Wat heet, met 16-25 en 18-25 werden respectievelijk het derde en vierde bedrijf binnen gehaald. Fusion had de smaak van de overwinning goed te pakken en trok die lijn in de vijfde en beslissende set goed door. Al snel verwierf de opponent van Forza zich een voorsprong van drie punten en die is doorgaans voldoende om een vijfde set te winnen. Echter, Forza wilde ze niet gewonnen geven en kwam op 10-10 en 12-10. De marge van twee werd naar het einde van de vijfde set gebracht: 15-13. De overwinning was zeer welkom omdat de positie op de ranglijst niet florissant was en nog steeds niet is en er in het team wat irritaties en probleempjes waren. Of die met de zege verdwenen en opgelost zijn, is nog maar de vraag. Want, op de opmerking dat het een overwinning met pijn en moeite was, antwoordde wisselspeelster Lisa Weeber niet veel meer dan: ,,We hebben in ieder geval gewonnen". Het eerste mannenteam van Forza kwam in sportzaal de Vanger ook in actie tegen een formatie van Fusion. Deze ploeg staat iets hoger op de ranglijst van de eerste klasse dan Forza. Niettemin won de thuisploeg keurig met 3-1.