Duiveland koploper af na eerste nederlaag

Algemeen

Een week na de glorieuze triomtocht in Bruinisse (1-4-winst en eerste periodetitel) werd Duiveland op het Oostersportpark verslagen door VCK. Met de 2-3-overwinning was de ploeg uit Koudekerke de eerste ploeg die Duiveland in het seizoen 2008/2009 een nederlaag toebracht. Het onverwachte verlies kwam pas in de slotfase tot stand. Door persoonlijke fouten gaf Duiveland een 2-1-voorsprong uit handen en keerde VCK met drie punten huiswaarts. ,,Ik beschouw de nederlaag als een incident", sprak Duiveland-trainer Henk Schouten voor de microfoon van Radio Schouwen-Duiveland. ,,Wanneer je acht wedstrijd ongeslagen bent en de negende niet, is er niets aan de hand. Maar natuurlijk baal ik." De nederlaag zorgde er tevens voor dat Duiveland de koppositie in de tweede klasse E is kwijtgeraakt aan Dinteloord. Met de andere eilandelijke formatie, Bruse Boys, ging het in Halsteren niet goed. VVC'68 diende Bruse Boys de vijfde nederlaag op rij toe. Niettemin was trainer Edwin Kriens te spreken over hel veldspel en de gecreeerde kansen, sprak ook hij op Radio Schouwen-Duiveland. Derhalve maakt hij zich over de nabije toekomst weinig zorgen. ,,Na vorige week en vandaag heb ik er heel veel geloof in." Overigens moet Kriens verder zonder assistent-trainer Cees Willemse. De Bruenaar heeft afgelopen week te kennen gegeven die functie niet meer te willen uitoefenen.

[banner]

Probleemloos heeft DFS het streekduel met ZSC'62 gewonnen. Net als SKNWK een aantal weken geleden was het elftal uit Burgh-Haamstede veel te sterk voor de manschappen uit Scharendijke. Op sportpark Van Zuijen werd het zaterdagmiddag 5-0 voor DFS. Opvallend was dat veel doelpunten tot stand kwamen na goede aanvallen over de rechterkant waarin Lennart Padmos een voorname rol bekleedde. SKNWK had in de derde klasse A een beduidend mindere middag dan DFS. Op eigen veld werd het terecht na een 1-3-nederlaag gespeeld. AZVV was daarvoor verantwoordelijk. Misschien nog wel erger dan het verlies was het uitvallen van Emiel Kuijten met een naar het zich liet aanzien redelijk ernstige knieblessure. SKNWK zat al niet ruim in haar spelers na de sleutelbeenbreuk van Sander Uijl tegen en het afhaken van Martin Huisman vanwege motivatieproblemen. WIK'57 had in de vierde klasse B een hele beroerde middag. In en tegen Krabbendijke werd het liefst 10-0. 

Uitslagen Tweede klasse E: VVC-Bruse Boys 1-0 Duiveland-VCK 2-3 (1-0 Barry Steenpoorte, 2-0 Ronald Zwager)

Derde klasse A: SKNWK-AZVV 1-3 (1-0 Wesley Goud) DFS-ZSC 5-0 (1-0 en 2-0 Anco van der Linde, 3-0 Kevin Veerhoek, 4-0 Leonard van Florestein, 5-0 Remco Rotte)

Vierde klasse B: Mevo-SPS 2-2 (1-0 Erwin Fonteine, 2-2 Jeroen Volkeri (penalty) Krabbendijke-WIK 10-0 Kruiningen-Brouwershaven 2-1 (1-1 Peter van Mourik)

Vrouwen Derde klasse: Zierikzee-GJS 1-4 WIK'57/Brouwershaven-Oostkapelle 2 0-7 Vijfde klasse: Tholense Boys-Bruse Boys 14-0

Meer nieuws