Dubbelslag Duiveland in Bruinisse

Algemeen

Superlatieven schieten langzamerhand te kort. Want waar is Duiveland allemaal toe in staat? In ieder geval tot veel. Dat bleek zaterdagmiddag in de Duivelandse derby in Bruinisse. Aan de Boomdijk versloeg Duiveland thuisploeg Bruse Boys met 1-4. Met de overwinning sloeg het elftal van trainer Henk Schouten een dubbelslag. De zege was namelijk goed voor het veroveren van de eerste periodetitel. Aan het einde van het seizoen 2008/2009 mag de Oosterlandse ploeg gaan proberen via de nacompetitie de eerste klasse te bereiken. Als de stap hoger al niet rechtstreeks kan worden gemaakt. Want waarom zou Duiveland niet gewoon kampioen van de tweede klasse E kunnen worden? Natuurlijk is het nog veel te vroeg voor dergelijk conclusies. Echter, na acht wedstrijden hebben de Oosterlandse voetballers bewezen voor niets en niemand bang hoeven te zijn. Zaterdagbolwerken als SSV’65, Arnemuiden en nu dus Bruse Boys werden meer dan tegenstand geboden. In de meeste gevallen was Duiveland simpelweg de bovenliggende partij. Met dank aan een creatief middenveld en een zeer doelgerichte aanval. Ook verdedigend lijkt het team haar zaakjes op orde te hebben. Kortom: als neutrale voetballiefhebber is het gewoonweg een genot Duiveland te zien flitsen en fonkelen. Waar het allemaal toe leidt, is ongewis. Maar Duiveland, nog niet zo lang geleden een simpele vierdeklasser, maakt heel snel naam in het Zeeuwse zaterdagvoetbal.

Uitslagen Tweede klasse E: Bruse Boys-Duiveland 1-4 (1-0 George Geluk, 1-1 Ronald Zwager, 1-2 e.d. Emiel Dorst, 1-3 Wilmar van de Sande, 1-4 Dennie le Comte)

Derde klasse A: Rillandia-SKNWK 7-2 (0-1 Wilco de Valk, 5-2 Christian van Vossen) Colijnsplaatse Boys DFS 1-1 (0-1 Lennart Padmos) ZSC’62-Veere 1-6 (1-5 Ruud Goudswaard)

Vierde klasse B: Stavenisse-Mevo 2-6 (0-1, 0-2 en 1-3 Thomas Vos, 1-4 Mathijs Heeres, 1-5 en 1-6 Thomas Vos) WIK’57-Smerdiek 1-8 (Erik de Vlieger) Yerseke-Brouwershaven 2-0

Vrouwen Derde klasse: Zierikzee-WIK/Brouwershaven 5-3 Vijfde klasse: Bruse Boys-Koewacht 0-14 SVD-ZSC'62 1-7

Meer nieuws