Zeelandtrofee voor Ten Hove

Algemeen

Bakkerij Ten Hove uit Nieuwerkerk mag zich de trotse winnaar van de Zeelandtrofee noemen. De bakker brengt hiermee de bokaal voor het eerst naar Schouwen Duiveland. De competitie (op Neeltje Jans deze week) voor ambachtelijke brood- en banketbakkers uit Zeeland- een initiatief van het Zeeuwse regiobestuur van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV)– bestaat uit een toets van drie jaarlijks wisselende bakkerijproducten. Dit jaar werden de producten fijn volkorenbrood, roomboter cake en rozijnenbollen door een vakjury getest op smaak, structuur en samenstelling.

Henk ten Hove behaalde in de categorie ‘volkoren brood’ de tweede plaats. Samen met zijn scores in de twee overige categorieën leverde dit een eindresultaat op waarmee Bakkerij Ten Hove de Zeelandtrofee 2008 in de wacht sleepte.

Het niveau van de 26 inzendingen werd door de jury goed genoemd, hoewel er uiteraard sprake was van kwaliteitsverschillen. Daarbij werden er in de jurytoelichting nog enkele kritische, vaktechnische noten gekraakt en verbeterpunten met de deelnemers doorgenomen. Zonder uitzondering werden de  bakkers geprezen om hun deelname aan de wedstrijd. “Het is goed om je producten eens door derden te laten beoordelen, maar het is minstens zo interessant om de producten van je collega’s te bekijken,” aldus de juryvoorzitter.

In de categorie ‘Volkoren brood’ was de tweede plaats ook voor Bakkerij ten Hove . In de categorie ‘Rozijnenbollen’ ging de derde plaats naar Stadsbakkerij Droppers uit Zierikzee.

Meer nieuws