Honderdste goal Van Mourik lichtpunt derby

Algemeen

Het streekduel tussen Brouwershaven en WIK'57 had weinig om het lijf. Eerstgenoemde won de dijkderby met 4-0. De overwinning was nogal geflatteerd. Nadat de opening voor de bezoekers uit Kerkwerve was, nam de thuisploeg het initiatief in handen en gaf dat nooit meer weg. Tot levensgrote kansen leidde het zaterdagmiddag in de eerste helft nauwelijks. Brouwershaven was beter, maar daarmee was ook alles gezegd. Na de pauze kon WIK'57 geen potten breken en was het eigenlijk wachten op een treffer van Brouwershaven. Die kwam er ook. Dat het er vier werden, deed de verhoudingen geen recht aan. Slechts de derde van Brouwershaven was van statistische waarde. Het bleek namelijk de honderdste goal van de 39-jarige Peter van Mourik in dienst van Brouwershaven.

[banner]

Door de overwinning kruipt Brouwershaven langzaam naar boven en heeft ze nu zes punten uit zes wedstrijden. WIK'57 heeft een punt meer. Hiermee staan beide ploegen nog in het rechterrijtje van de vierde klasse B. Overigens was de derby een inhaalduel van twee weken geleden toen de wedstrijd op sportpark Onder de Molen werd afgelast. Dit weekeinde stond in het teken van inhaalwedstrijden en bekerduels. In het laatste geval is daarin geen enkele Schouwse ploeg meer actief.

Uitslagen Vierde klasse B: Brouwershaven-WIK'57 4-0 (1-0 Patrick Berrevoets, 2-0 Joaoud Fertoute, 3-0 Peter van Mourik, 4-0 Joaoud Fertoute)

Vrouwen Derde klasse: Kerkwijk-Zierikzee 1-2

 

Meer nieuws