SKNWK en DFS houden punt over aan smakelijke derby

De promovendi SKNWK en DFS zijn na drie speelronden in de derde klasse A nog steeds ongeslagen. Op sportpark Het Springer werd zaterdagmiddag 2-2. De twee Schouwse ploegen maakten er onder fraaie omstandigheden en op een mooie grasmat een interessante derby van. Het enige tegenvallende was het aantal toeschouwers. Er waren hooguit 150 mensen. En dan te bedenken dat van de Schouwse zaterdagteams verder alleen Mevo en Brouwershaven thuis speelde. Een derby op het eiland spreekt dus niet meer tot de verbeelding. De wedstrijd deed dat wel en eigenlijk had SKNWK de wedstrijd voor rust al lang in de tas moeten hebben. Als een mes door de boter sneden de SKNWK'ers meerdere malen door de defensie van de ploeg uit Burgh-Haamstede. Erwin Nelissen wist slechts eenmaal te profiteren van het slechte functioneren van de DFS-verdediging.[banner]Na rust had DFS de zaken in verdedigend opzicht beter voor elkaar. Dat gold ook voor de score. Vrij snel na rust maakte Anco van der Linde (foto) gelijk. Na de gelijkmaker waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. DFS drong wel wat meer aan, maar trof tweemaal het houtwerk op weg naar meer succes. Deze mogelijkheden zou je kunnen wegstrepen tegen de kansen die SKNWK voor rust kreeg. Niettemin werd er toch tweemaal gescoord: Goud dat deed na een scrimmage voor SKNWK en Van der Linde scoorde zijn tweede en doelpuntte in de vierde minuut van blessuretijd. Na de vijfde minuut van de extra blies de scheidsrechter af en stond er een terechte 2-2 op het scorebord.Een klasse hoger (2E) is Duiveland de verrassende koploper. Het Oosterlandse elftal won in en tegen Arnemuiden met 1-2.UitslagenTweede klasse E:Oranje-Wit Bruse Boys 0-0Arnemuiden-Duiveland 1-2 (0-1 en 0-2 Dennie le Comte)Derde klasse A:SKNWK-DFS 2-2 (1-0 Erwin Nelissen, 1-1 Anco van der Linde, 2-1 Wesley Goud, 2-2 Anco van der Linde)Rillandia-ZSC 4-0Vierde klasse B:Mevo-Krabbendijke 2-5 (1-1 Matthijs Heeres, 2-5 Jeroen Volkeri)Brouwershaven-Waarde 4-6 (1-1 Pieter Kristalijn (penalty), 2-3 Patrick Berrevoets, 3-3 Jan-Mark Schot, 4-3 Frank Kristalijn)Stavenisse-WIK 0-3 (0-1 Theo Wittenberg, 0-2 Bart Boot, 0-3 Theo Wittenberg).VrouwenDerde klasse:Nieuwdorp-WIK/Brouwershaven 3-0Tricht-Zierikzee 2-3Vijfde klasse:Bruse Boys-Nieuwdorp 2 0-5Walcheren-ZSC 1-1