Bas de Groot overleden

Algemeen

Zaterdag  is in zijn woonplaats Bergen op Zoom op 76-jarige leeftijd Bas de Groot overleden. De Groot was ruim  31 jaar lang gemeentesecretaris van de gemeente Bruinisse.

Bas de Groot kwam in september 1955 naar Bruinisse als ambtenaar/ commies. In juli werd hij 1959 benoemd tot gemeentesecretaris. Na een dienstverband van 40 jaar, waarvan 31 jaar als gemeentesecretaris maakte De Groot in september 1990 gebruik van de VUT-regeling. Daarnaast was de heer de Groot ambtenaar van de burgerlijke stand, administrateur van het woningbedrijf, administrateur van Reinigingsdienst Duiveland (‘60 – ‘64) en administrateur van de gemeentelijke Technische Dienst.

 

[banner] 

Buiten de vissersgemeente om was de Bas de Groot actief op diverse maatschappelijk terreinen. Zo was hij onder andere - medeoprichter van Hengelsportvereniging ‘Het Zijpe’, - kerkelijk ontvanger en ouderling kerkvoogd van de Hervormde Kerk, - bestuurslid van de vereniging Kleuterschool Bruinisse, - medeoprichter van Watersportvereniging ‘Bru’, - medeoprichter Stichting Dorpshuis Bruinisse, - initiatiefnemer voor de stichting van een eilandelijk overdekt zwembad in Zierikzee, - bestuurslid voorzitter Christelijke Woningbouwvereniging Schouwen en Duiveland, - secreatris culturele stichting Bruinisse, - bestuurslid interkerkelijke Stichting Maatschappelijke dienstverlening Schouwen Duiveland en St Philipsland, - waarnemend voorzitter van de Fed. Maatschappelijke Dienstverlening Noord Zeeland en tenslotte nauw betrokken bij oprichting van de Bruse Dorpsraad.

De heer de Groot wordt  woensdag 30 juli begraven in Bergen op Zoom. Hij is 76 jaar geworden.

Meer nieuws