Schouws elftal vergeet vaker te scoren

Het Schouws elftal onder 23 jaar heeft zaterdag met 1-3 gewonnen van de collega's van Goeree-Overflakkee. Op een prima bespeelbaar veld (bijna een biljartlaken) speelde het Schouwse team een prima eerste helft. Met technisch goed voetbal bepaalde het Schouws elftal mede door een sterk spelend middenveld met onder andere Leen Ijzelenberg, Thomas Groeneveld en Mats Willemse de wedstrijd. Achterin gaf de verdediging onder aanvoering van een zeer sterk spelende Rudi van der Bijl nauwelijks kansen weg. Het was daarom ook niet vreemd dat de eerste treffer al negen minuten viel. De actie was van Groeneveld en de afronding kwam via Ingmar Quist uiteindelijk op naam van Wesley Goud die de bal uiteindelijk het laatste zetje gaf. Dik twintig minuten later in de 29e minuut nadat het Schouwse team kansen op 0-2 en zelfs 0-3 had laten liggen was het Vincent Bakker die op aangeven van Goud van dichtbij de 0-2 liet aantekenen. Ingmar Quist bepaalde uiteindelijk in de 38e minuut de ruststand op 0-3.

[banner]

Na rust werd de wedstrijd wat evenwichtiger. Enerzijds hadden de vele wisselingen aan Schouwse zijde niet het gewenste effect, anderzijds sloop er mede door de ietwat makkelijk verkregen voorsprong voor rust enige mate van gemakzucht in de ploeg. Toch had na een half uur in die tweede helft een 0-6 stand op het scorebord moeten staan. Arjan Smalhheer (tot driemaal toe), Ingmar Quist, Thomas Groeneveld en Leen Ijzelenberg vergaten echter allen te scoren. In plaats van een ruime overwinning op de leeftijdsgenoten van de Flakkeese selectie werd het echter een kwartier voor tijd 1-3.