Zierikzee blijft derdeklasser na ruim verlies

Ook de tweede kans om promotie naar de tweede klasse van het zondagvoetbal af te dwingen, was niet aan Zierikzee besteed. Na de 2-1-nederlaag tegen Dubbeldam in Halsteren van vorige week, was CHC zondagmiddag in Made een flinke maat te groot: 4-1. Ondanks het verlies heeft Zierikzee alle reden om trots terug te kijken op een mooie seizoen. Waar iedereen na het rampzalige seizoen 2006/2007 in de tweede klasse en de daaropvolgende leegloop uitging van een moeizaam jaar in de derde klasse, rechtte Zierikzee onder leiding van trainer Marco Groeneveld haar rug en deed vanaf de eerste minuut mee om de prijzen in de derde klasse. Dat leidde ver voor rust tot de eerste periodetitel. Halverwege de tweede helft maakte Zierikzee een eerste echte misstap in de titelrace door uit van Steen te verliezen. Aan het einde van de tweede helft besliste Vlissingen in een rechtstreekse confrontatie het kampioenschap in Walchers voordeel. De blessuretijd die volgde, duurde lang. Te lang, zo bleek tegen CHC.