Zierikzee: een tien voor teamgeest, een vijf voor resultaat

Zondag-derdeklasser Zierikzee krijgt over een week een tweede kans om te promoveren naar de tweede klasse. Op het terrein van Madese Boys is dan CHC uit Den Bosch de tegenstander. Deze extra kans is ontstaan omdat eersteklasser FC Triborgh zich heeft teruggetrokken. De eerste kans ging zondagmiddag in Halsteren verloren. Dubbeldam won met 2-1 en niet omdat de ploeg uit Dordrecht de beste was. De gelukkigste is misschien een betere omschrijving, maar ook met deze typering zal niet iedereen het eens zijn. Zierikzee-Dubbeldam, de 'finale' tussen twee derdeklassers, was meestentijds het aanzien niet echt waard. Alleen het eerste kwartier na de pauze kregen de ongeveer vierhonderd toeschouwers voorgeschoteld waarvoor ze gekomen waren: een smakelijk toetje (van de competitie). In de tweede minuut na rust schoot een speler van Dubbeldam via de binnenkant van de paal zijn elftal op voorsprong. Nog koud bekomen van de massale vreugdedans bracht Mathijs Hage Zierikzee binnen de minuut op gelijk hoogte. De aanvallende middenvelder werd in de eerste helft door Dubbeldam geen centimeter gegund en kwam gewoonweg niet voor in het spel voor. Echter, met het passje van Patrick Roggeband wist Hage wel raad. Koelbloedig maake hij 1-1. Net als een minuut eerder bij Dubbeldam het geval was, vierde nu Zierikzee massaal feest.

[banner]

Zeven minuten na de gelijkmaker kreeg Dubbeldam een uitgelezen mogelijkheid weer snel op voorsprong te komen. Zierikzee-doelman Peter Brusse veroorzaakte een penalty, kreeg er geel voor maar werd luttele seconden later de held door de strafschop te keren. Na nog een paar minuten leuk voetbal was het korstondige vuur van de wedstrijd gedoofd. Zierikzee maakte de fout teveel te gaan 'leunen' en Dubbeldam kwam in verdedigend opzicht niet in gevaar. Zierikzee wel. Naar gelang het duel voortschreed, zette Dubbeldam meer aan en kwam Zierikzee er niet of moeilijk uit. Hoe lang zou dat goed gaan? In 79e minuut ging het fout: 1-2 voor Dubbeldam. Tijdens het slotoffensief van Zierikzee was een boogbal van Thomas Vos op de lat het grootste wapenfeit. Ook de acht minuten blessuretijd - in de eerste helft ook al - leverde Zierikzee niet de gewenste, tweede gelijkmaker op. Anders gezegd, Zierikzee, voetballen gezien de beste ploeg in Halsteren, behaalde een vijf voor het resultaat en moet volgende week op herexamen. Op de teamgeest was niets aan te merken. De geblesseerde Elmar Verhage liep rustig mee tijdens de warming-up. De geschorste Ingmar Quist deed gewoon mee met een rondootje van de reservespelers. En Niels Lodewijk was als supporter meegereisd. In de thuiswedstrijd tegen HVV'24 van vorige week zondag schoot het in zijn bovenbeen. Deze kwetsuur was te ernstig om tegen Dubbeldam in actie te komen. Het was te prijzen dat Lodewijk in Halsteren was en niet - hij had een kaartje - naar Oranje-Wales ging. Daarom een tien voor teamgeest.