ZSC'62 weer derdeklasser na walk-over

Algemeen

Na twee seizoenen in de vierde klasse te hebben vertoefd, is ZSC'62 teruggekeerd in de derde klasse. Om de al dan niet binnen de club gewenste promotie te bewerkstelligen, moest het elftal uit Scharendijke zaterdag minimaal gelijkspelen tegen het Roosendaalse Alliance. Aan die 'eis' werd na de 3-1-nederlaag in en tegen Wolfaartsdijk van afgelopen week meer dan voldaan. De doelpuntmachine van ZSC'62 stopte pas bij 8-1. Bij zo'n eindstand zou je je bijna gaan afvragen wat Alliance op Schouwen-Duiveland kwam doen. Na de 1-4-nederlaag tegen Wolfaartsdijk bekleedde de West-Brabantse ploeg namelijk niet de meest florissane positie om bij de beste twee elftallen in de beslissende fase van de nacompetitie te geraken. Echter, vooraf werd door menigeen al bedenkelijk naar Alliance gekeken. De dug-out bleef leeg, er stond geen trainer of coach naast, de waterzak stond er moederziel alleen en supporters waren thuisgebleven. In het veld stonden elf spelers en daarmee was namens Alliance alles gezegd. En dan te bedenken dat Alliance vier zaterdag- en elf zondagelftallen heeft. Een van de spelers moest zelfs het wedstrijdformulier invullen. Tsja, als je met zo'n instelling richting een beslissende nacompetitiewedstrijd afreist, treur je er geen moment om dat je over anderhalf uur gaat degraderen.

[banner]

Een halfuurtje zat er spanning op de wedstrijd op het hoofveld van ZSC'62. De thuisploeg had wel de overhand, maar drukte het overwicht niet uit in goals. Vooral Niels van de Moezel hielp de ene na de andere mooie kans om zeep. Toen Kasimier Snoek zijn team op voorsprong zette, was het duidelijk: ZSC'62 zou nog meer goals gaan scoren en Alliance geloofde het wel. De vele doelpunten die het om de oren kreeg, frustreerde de ploeg niet eens. De mooiste van de acht treffers kwam van de voet van Jan-Willem Dorreman. Vanaf rechts dook hij de 'zestien' in, zocht de achterlijn op en speelde zich langs een verdediger. In plaats van de bal terug te leggen, schoot Dorreman met links de bal in de linkerbovenhoek binnen. Zonder meer een fraaie treffer. Even zo fraai is natuurlijk de promotie van ZSC'62 naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Daarmee komt het aantal Schouwse voetbalteams, dat volgend seizoen een klasse hoger speelt, op vier. Duiveland, SKNWK en DFS gingen ZSC'62 in maart en april al voor. Waar de andere drie op het eerste gezicht wel wat te zoeken lijken hebben op een hoger niveau, is dat voor ZSC'62 twijfelachtig. De meest recente geschiedenis spreekt niet in het voordeel van het Scharendijkse elftal: in het seizoen 2005/2006 behaalde ZSC'62 in de derde klasse onder leiding van Leen Koster slechts drie punten. Toekomstig trainer Jan Heikamp, aandachtig toeschouwer bij het treffen met Alliance, was nu al strijdbaar: ,,Ik ga meer punten halen dan Leen".  

Nacompetitie Voor een plaats in de derde klasse: ZSC'62-Alliance 8-1 (4-0) - 1-0 Kasimier Snoek, 2-0 Jan-Willem Dorreman, 3-0 Arjan Smalheer, 4-0 Niels van de Moezel, 5-0 Gerard Verhoek, 6-1 Marco de Jonge (penalty), 7-1 Edgar Louwerse, 8-1 Jos Erades.

 

Meer nieuws