Lijfsbehoud lonkt voor All Ready

All Ready stevent af op lijfsbehoud in de eerste klasse F van de veldcompetitie. Dit is de conclusie na de dertiende en voorlaatste speeldag. Zelf kwam het eerste team van de Zierikzeese korfbalvereniging zaterdagmiddag tot een verdienstelijk een zwaarbevochten gelijkspel (11-11) tegen het uitgespeelde Avanti, dat terecht haar sportieve plicht vervulde. Op sportpark Bannink stond de thuisploeg vrijwel de hele wedstrijd op achterstand. Dat was in de beginfase zo (0-3) en net na rust (6-9). Op inzet en verbetenheid, wetende dat er een punt inzat tegen Avanti, vocht All Ready voor wat het waard was. Ongeveer vijf minuten voor tijd kwam All Ready, dat werd gadegeslagen door ex-coach Sjaak Joziasse, op gelijke hoogte. Marcel Joziasse, die het team zoals bekend verlaat, lokte een 'stip' uit en benutte hem koelbloedig zelf. Na de gelijkmaker zochten beide ploegen de twaalfde treffer op, maar slaagden daar niet in.

[banner]

Door het gelijkspel is All Ready op gelijke hoogte gekomen met De Vinken dat zaterdag van SDO verloor. Beide teams hebben na dertien wedstrijden zeven punten. Het is echter niet waarschijnlijk dat de twee ploegen volgende week zaterdag na de slotdag nog steeds op gelijke hoogte staan. All Ready speelt uit tegen het al gedegradeerde Fortissimo en De Vinken ontmoet Veo, dat nog in de race voor de titel. Het lijkt er dus op dat All Ready het op de laatste competitiedag gaat redden en het een keer niet hoeft laten aan te komen op beslissingswedstrijden.